Vrei sa vezi un film bun? Broken Embraces - Cinematografia ca arta (Video)

Sambata, 19 Septembrie 2009, ora 08:28
2114 citiri
Vrei sa vezi un film bun? Broken Embraces - Cinematografia ca arta (Video)
Foto: Imdb

Povestea din Broken Embraces este cea a unui om cu doua nume ce raspunde doar la unul dintre ele.

In urma unui accident, care a avut loc in urma cu 14 ani, directorul Mateo Blanco (Lluis Homar) a ramas fara vedere si fara marea sa iubire Lena (Penelope Cruz).

Cand si-a revenit, l-a declarat pe Blanco mort si a preluat pseudonimul sau Harry Caine, cu care se semneaza pe toate scenariile pe care le scrie cu ajutorul lui Diego, fiul managerului sau de productie Judit (Tamar Novas).

Intr-o noapte, in timp ce isi revine dintr-o accidentala supradoza de droguri, Diego ii cere lui Harry sa ii spuna ce s-a intamplat acum 14 ani. Surpinzator, Harry accepta.

In momentul in care Harry si Lena se vad, se indragostesc pe loc. Dar ea este promisa lui Ernesto Martel (Jose Luis Gomez), un broker foarte bogat. Totusi, Harry o distribuie intr-o comedie. Lena si-a dorit intotdeauna sa fie o actrita, fosta escorta si acum amanta, actoria i se pare ceva natural.

Martel participa si el ca producatorul filmului pentru a avea mai mult control asupra iubitei sale Lena. Il infiltreaza si pe fiul sau pe platoul de filmare ca sa fimeze un documentar despre cum s-a facut filmul, dar cu scopul ascuns de a fi cu ochii pe Lena.

Incep sa apara aluzii la alte pelicule. Elemente de film-noir, cum ar fi niste scari ce pot avea efecte dezastruoase, prevestesc tragedia ce urmeaza. Martel angajeaza un cititor pe buze ca sa ii traduca ce vorbesc cei doi din inregistrarile pe care le aduce fiul sau de pe platoul de filmare.

Apare si o aluzie la filmul Peeping Tom regizat de Michael Powell in 1960, un thriller prescient despre un tanar ce ucide femei si le filmeaza mimica fetei in ultimele clipe. Toate aceste aluzii fac filmul sa semene cu o melodrama din anii '50 cu revelatii emotionante pe ultima suta de metri.

Penelope Cruz si Lluis Homar isi joaca rolurile cu fler. Cruz seamana cu Audrey Hepburn cand i se schimba coafura pentru a filma o scena, este plina de farmec, ambitioasa si deplin indragostita de iubitul ei.

Homar este imprudent cand este Mateo, dar rigid si ironic cand este Harry, un om dedicat placerilor proprii si scrisului, dar deliberat desprins de fosta sa personalitate.

Prestantele actorilor impreuna cu cadrele perfecte de cinematografie pura si subiectul candid confera simplitate acestui film, un film usor digerabil in comparatie cu celelalte creatii ale regizorului Pedro Almodovar.

Replica favorita

MATEO: Films have to be finished even if you do it blindly.

Scena favorita

Martel afla ca Lena il insala cu regizorul.

Cronica realizata de Alecu Chelaru

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#recomandare film Broken Embraces, #Ernesto Martel, #Lena Penelope Cruze, #Lluis Homar , #filme