Wall Street Journal: Lupul de pe Wall Street s-a facut cu bani murdari din Malaezia

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 20:42
6201 citiri
Wall Street Journal: Lupul de pe Wall Street s-a facut cu bani murdari din Malaezia
Foto: Facebook/Leonardo DiCaprio

O parte din finantarea filmului "Lupul de pe Wall Street", cu Leonardo DiCaprio in rolul principal, ar proveni din Malezia, fiind vorba de bani murdari, arata o ancheta care vizeaza o firma cu sediul in California.

In acesta afacere, ar fi implicat chiar premierul malaezian Najib Razak.

Desi in film juca Leonardo DiCaprio, iar regia era semnata de Martin Scorsese, realizarea peliculei a durat peste sase ani din cauza ca nu multi erau dispusi sa investeasca intr-un proiect atat de riscant, fiind un film cu limita de varsta, arata Wall Street Journal.

DiCaprio, broker pervers intr-un film de Scorsese (Video)

Ajutorul financiar a venit din partea unei companii necunoscute, Red Granite Pictures, care desi a facut un singur film a venit cu peste 100 de milioane de dolari pentru pelicula lui Scorsese.

Anchetatorii cred ca banii au provenit dintr-o inselatorie a unui fond din Malezia, creat initial sa stimuleze dezvoltarea economica locala. Fondul 1Malaysia Development Bhd. (1MDB) a fost infiintat acum sapte ani de premierul din Malezia, Najib Razak. Fiul sau vitreg, Riza Azis, este presedintele Red Granite Pictures.

Tara in care premierul e acuzat de o frauda de peste un miliard de dolari

Fondul este subiectul mai multor investigatii in Malezia, cat si in afara tarii, dupa ce a ajuns la datorii de 11 miliarde de dolari. Investigatorii cred ca 155 de milioane de dolari din 1MDB au fost bagati in Red Granite Pictures in 2012 prin intermediul unor offshore-uri.

Biroul Federal de Investigatii al SUA (FBI) a trimis citatii mai multor fosti si actuali angajati ai companiei Red Granite Pictures, dar si catre o banca.

"Red Granite va raspunde tuturor solicitarilor si va coopera pe deplin", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Totusi, fondul 1MDM si biroul premierului Najib Razak nu au vrut sa raspunda intrebarilor legate de Red Granite Pictures.

Eveniment Quarterly Report

Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Reprezentanţii Partidului Socialiştilor Europeni (PES) au transmis miercuri, 27 septembrie, că susţin „pe deplin decizia Guvernului României şi a PSD de a stabiliza bugetul”....
Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Liderul AUR George Simion a încercat să acumuleze capital politic comentând la o postare pe Facebook făcută de președintele USR Cătălin Drulă. Drulă a scris o postare pe Facebook în...
#bani The Wolf de pe Wall, #finantare film DiCaprio, #The Wolf de pe Wall Street , #filme
Comentarii