Fabrica de hand made Breslo, de la cercei la coafura gratis (Galerie Foto)

Luni, 08 Iunie 2009, ora 07:41
6414 citiri
Fabrica de hand made Breslo, de la cercei la coafura gratis (Galerie Foto)
Foto: Madalina Mitan

Nici canicula si nici votul pentru viitorii europarlamentari romani nu i-au impiedicat pe tinerii amatori de produse hand made sa se duca la cea de-a doua editie a Fabricii de hand made Breslo, organizate duminica, de Comunitatea artizanilor hand made din Romania, intr-un club din Bucuresti.

80 de creatori si-au intins masutele pliante si panourile pe care au agatat cercei, coliere, bentite, bratari, accesorii pentru telefon. Preturi? Pentru toate buzunarele. De la 5 lei accesoriul pentru telefon, la 350 de lei o geanta din piele prelucrata natural.

Materialele folosite la bijuterii variau de la fimo la pasla, piele, metal, argint, pene si tot ce nu-ti trece prin cap ca ar putea deveni un accesoriu perfect pentru o costumatie de vara.

Pe la ora 18,00 incepusera chiar reducerile, din cand in cand se auzea: "50 la suta reducere la orice produs". Expozantii aratau stari diferite, de la plictiseala la chef de sueta, unii citeau, altii isi frecau mainile de bucuria castigurilor, iar altii bombaneau in surdina: "Au venit o gramada, se uita si pleaca".

Cine zice ca la 57 de ani nu te poate prinde "microbul creatiei", se inseala. Eugenia si Gheorghe Crista au venit la targ cu brandul "Tricks Box", creat de fiica lor, Oana, artist plastic. "Va rog sa scrieti acolo de Oana, ea este sufletul Tricks Box, cele mai grele modele de ea sunt facute", imi spune doamna Eugenia Crista, in timp ce sotul era ocupat sa explice unei cumparatoare cum se face un inel din fimo in forma de lamaie:

Cativa creatori se incinsesera la povesti: "Azi noapte am facut sute de bilute"/"Da, dar uite ce cercei frumosi ti-au iesit":

Altii, mai studiosi sau numai plictisiti dupa o zi de targ, se apucasera se citeasca:

Mi-au placut mult ceasurile facute din placi de vinil si am aflat ca functioneaza chiar bine. Pretul nu era foarte piperat: 35 de lei. "Dati si garantie?"/"Sigur, ia numarul meu de telefon si ma suni daca nu merge sau daca ai chef de o cafea":

De patefoane hand-made ati auzit? Dar de aparate radio hand made? Eu le-am si vazut, si costau intre 40 si 60 de lei:

Nu va speriati, nu este cosul de gunoi, este "coltul eco". Adica un fel de "nu incercati asa ceva pe strada":

Iar acum, "piesa de rezistenta". Coaforul hand made. Cum adica hand made? Pai tundea cu mana si cu foarfeca! Orice vizitator care a platit intrarea de 10 lei se putea tunde pe gratis:

Una peste alta, a doua editie a fost un succes. Asa spune Ruxandra Gheorghe, co-fondator al Breslo.

"A fost o editie reusita. Printre expozanti s-au aflat si creatori de moda cunoscuti, cum ar fi Diana Enciu sau Cristina Zegrea", mi-a spus Ruxandra. Urmatoarele editii ale targului Breslo vor avea loc la Oradea si Iasi, urmand ca in toamna sa fie organizata inca o editie a Fabricii de hand made Breslo in Bucuresti.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#targ hand made, #targ Breslo, #Breslo 2 , #galerii