Plimbari gratuite cu mocanita, in Bucuresti. Duminica e ultima zi

Duminica, 15 Iunie 2014, ora 09:04
6046 citiri
Plimbari gratuite cu mocanita, in Bucuresti. Duminica e ultima zi

Bucurestenii au fost asteptati in perioada 10-15 iunie la o plimbare gratuita cu mocanita, care circula pe o distanta de aproximativ 150 de metri pe platoul dintre Muzeul CFR si gura de metrou Basarab.

Prezenta "bunicii" locomotivei Diesel in Capitala face parte din proiectul "Tezaur de Istorie, Cultura si Tehnica Feroviara. Muzeul Ceferistilor la 75 de ani de la inaugurare", eveniment organizat de Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara in parteneriat cu Primaria sectorului 1.

Organizatorii au construit in piata din fata Muzeului Ceferistilor o cale ferata ingusta pe care circula un tren de epoca alcatuit dintr-o locomotiva cu abur si trei vagoane. Mocanita circula zilnic, in perioada evenimentului, intre orele 9,00 - 17,00.

Pe 10 iunie 2014 s-au implinit 75 de ani de la inaugurarea Muzeului Cailor Ferate Romane. Cu ocazia aniversarii celor peste sapte decenii de existenta, muzeul a organizat o serie de manifestari care sa promoveze importanta cailor ferate de-a lungul istoriei si, implicit, transportul feroviar - mijlocul de transport cel mai ecologic si prietenos cu mediul inconjurator.

Cei care isi doresc sa cunoasca mai multe despre oamenii care au facut posibil transportul pe caile ferate sunt invitati la un simpozion dedicat marilor personalitati in domeniu.

Un loc aparte i-a fost dedicat inginerului Anghel Saligny, in memoria caruia, in data de 13 iunie, un tren special de calatori compus din cea mai moderna locomotiva electrica si cele mai moderne vagoane de calatori a mers pe ruta Bucuresti Nord - Cernavoda Pod - Constanta. Trenul a oprit 20 de minute in statia Cernavoda Pod, unde pasagerii au putut vizita Podul Carol I, proiectat si construit de Anghel Saligny.

De asemenea, pasionatii de istorie feroviara pot admira in Gara de Nord o expozitie de material rulant de epoca si trenul cu locomotiva cu abur "Calugareni", care va gara la linia 14. Trenul, fabricat in anul 1869, face zilnic, pe toata perioada evenimentului, doua trasee dus-intors intre Gara de Nord si Gara Regala Baneasa, care anul acesta implineste 75 de ani de la deschidere.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#mocanita gratuit Bucuresti, #plimbari mocanita Bucuresti , #gratuit