Tenorul Mihai Irimia, invitat pe scena Operei Nationale Bucuresti, in spectacolul Barbierul din Sevilla

Joi, 25 Octombrie 2018, ora 12:00
9001 citiri
Tenorul Mihai Irimia, invitat pe scena Operei Nationale Bucuresti, in spectacolul Barbierul din Sevilla

Opera Nationala Bucuresti prezinta joi, 25 octombrie, ora 18:30, spectacolul "Barbierul din Sevilla", de Gioacchino Rossini.

Regia, scenografia, miscare scenica, lighting design-ul porata semnatura italianului Matteo Mazzoni. Video mapping-ul a fost realizat de Fabio Massimo Iaquone si Luca Attilii, iar coregrafia de catre Andrea Gavriliu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorascu.

Regizorul prezinta o propunere inedita de spectacol, care imbina traditia teatrului de opera clasic italian cu tendintele contemporane din lumea artelor spectacolului, o paralela interesanta intre epoci si stiluri, intre mediul in care au aparut personajele si lumea contemporana, dupa cum insusi declara:

"Mesajul productiei, pe care eu as vrea sa-l lansez in Romania si in intreaga lume, este ca teatrul liric se poate face in mod diferit. Teatrul liric nu este acea lume inchisa, cum e adesea in Italia. Traditia noastra s-a dus mai departe si vreau sa demonstrez cu aceasta productie ca se poate face un spectacol de opera absolut actual, absolut contemporan, prin decoruri si costume, folosind un alfabet de gesturi, unul actoricesc. As vrea ca persoanele din public sa se recunoasca pe ei insisi pe scena, asa cum se intampla cand Verdi isi scria operele, pentru ca publicul care vede spectacolul sa vada viciile si virtutile propriei societati. De aceea decorul prezinta o casa mare, unde traiesc personajele, unde al nostru Bartolo se uita la Liga Campionilor, cum fac multi barbati, unde se prepara cina, pranzul, asa cum face si publicul nostru, inainte si dupa spectacol, in viata de toate zilele. In opera protagonist este muzica, mai mult decat cuvantul, mai ales in ceea ce il priveste pe Rossini, care pune in muzica foarte multe accente. Pentru Barbierul din Sevilla eu am construit regia dupa muzica."

(Video: Opera Nationala Bucuresti)

Biletele se gasesc pe http://tickets.operanb.ro/ si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Partener oficial: Enel Romania

Sponsori: Aqua Carpatica, Zarea, Leonidas, Agapitos Cofetarie, enRose

Partener: Artmark

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Observator Cultural, Agerpres, Business Review, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei

Citeste si:
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Penelistul Dan Motreanu, despre Klaus Iohannis: Mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri
Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a declarat, sâmbătă, 4 decembrie, că şi-ar fi dorit ca preşedintele Klaus Iohannis că nu s-a implicat în numirea unor miniştri în guvernele conduse de...