Recomandari pentru minivacanta de 1 Decembrie, in Bucuresti si in tara

Joi, 30 Noiembrie 2017, ora 08:40
3594 citiri
Recomandari pentru minivacanta de 1 Decembrie, in Bucuresti si in tara
Foto: Ziare.com Arhiva

In minivacanta de 1 Decembrie, evenimentele din Capitala sunt dedicate atat copiilor, cat si parintilor, de la targurile care anunta sarbatorile de iarna la vizitele prin muzee si spectacolele de teatru deja consacrate.

La Opera Comica pentru Copii se deschide joi targul "Poveste de Craciun" si Patinoarul Copiilor, la Muzeul National al Taranului Roman, vineri, se fac cumparaturi de Mos Nicolae, in Piata Constitutiei peste 100 de casute vor fi deschise trecatorilor si tot de Ziua Nationala Muzeul Cotroceni este deschis pentru vizite.

Peste 100 de casute vor fi deschise la Targul de Craciun din Piata Constitutiei

Targul de Craciun organizat de Primaria Capitalei se va deschide de 1 decembrie in Piata Constitutiei, urmand sa ramana deschis publicului zilnic pana la sfarsitul anului, intre orele 10.00-22.00. Peste 100 de casute cu produse traditionale romanesti, jucarii si costume populare, dar si un carusel si un patinoar. Anul acesta in targ va fi amenajat un brad inalt de 30 de metri decorat cu mii de beculete colorate, precum si Casa lui Mos Craciun, unde vor fi organizate si ateliere de creatie pentru copii.

Trecatorii vor gasi aici ornamente, jucarii, accesorii, costume populare, produse de ingrijire, prajituri de casa, cozonaci, dulceturi, placinte, sarmale, muraturi, zacusca, precum si carnati, branzeturi si vin fiert.

Loredana, Smiley, Directia 5, Bere Gratis, Vita de Vie, Fuego, Stefan Hrusca sunt cativa dintre artistii care vor concerta aici incepand de vineri seara.

Patinoarul Copiilor si Targul "Poveste de Craciun" se deschid la Opera Comica din Bucuresti incepand de joi.

Pe 30 noiembrie, la ora 16.00, Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii (OCC), va deschide Targul "Poveste de Craciun" in curtea institutiei din Calea Giulesti nr. 16, unde ii asteapta cu o multime de activitati si surprize de sezon pe cei mici impreuna cu familiile lor. Tot aici se va deschide si Patinoarul Copiilor, cel mai mare de acest fel din Bucuresti dedicat exclusiv celor mici, care va functiona pe toata durata iernii si va fi animat de mini-spectacole pe gheata cu

personajele indragite ale Operei Comice pentru Copii.

Targul "Poveste de Craciun" va fi deschis zilnic pana pe 31 decembrie, in weekend de la ora 11.00 la ora 21.00 si in timpul saptamanii intre orele 16.00 - 21.00, iar intrarea este libera.

Premiera lunii decembrie la Opera Comica pentru Copii este spectacolul de teatru "Onix si Barton", in regia Anei Craciun-Lambru. O emotionanta poveste a unei pisici ratacite, a unui caine vagabond si a prietenilor lor, "Onix si Barton" ne invita, in ajunul sarbatorilor, sa ne reamintim de empatie si toleranta, privind la discrepantele sociale pe care poate, in mare parte, le ignoram.

Pe 1 decembrie, in Sala Mare a Operei Comice pentru Copii se va juca spectacolul de balet "Spargatorul de nuci" in coregrafia lui Catalin Caracas.

Targul de Sfantul Nicolae se deschide vineri la Muzeul National al Taranului Roman

Nuieluse, jucarii, masti si ii se vor numara printre obiectele care vor fi prezentate la Targul de Sfantul Nicolae, programat in perioada 1 decembrie - 3 decembrie, intre orele 10.00 si 18.00, la Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti.

O suta treizeci de mesteri, olari, lingurari, cojocari, cofetari, tesatoare, cusatorese, impletitoare, pielari, rudari, iconari si cioplitori din toate zonele tarii, informeaza Muzeul National al Taranului Roman. Pretul unui bilet este de 4 lei, iar pentru elevi, studenti si pensionari, pretul este de 2 lei.

Muzeul National Cotroceni poate fi vizitat de 1 decembrie

De Ziua Nationala a Romaniei, vizitatorii sunt asteptati la o incursiune fascinanta in istoria locului unde Regele Ferdinand a semnat "Proclamatia catre tara" (15 august 1916), prin care se afirma idealul national - unirea Transilvaniei si Bucovinei cu Romania.

Palatul Cotroceni a fost resedinta familiei regale Ferdinand si Maria, locul unde acestia au revenit triumfatori, la 1 decembrie 1918, dupa incheierea unui razboi greu, cu multe victime si care a schimbat destinul unor natiuni, dar mai ales destinul unor oameni.

Fastul si eleganta saloanelor oficiale si apartamentelor regale, originalitatea obiectelor si pieselor de mobilier care au apartinut suveranilor Romaniei, detaliile inedite despre viata la palat si despre arhitectura si decoratia interioara a acestuia vor face ca vizita sa fie una deosebit de interesanta si relaxanta.

Expozitia permanenta este completata de expozitia temporara "Familia Regala a Romaniei pe frontul Marelui Razboi (1916 - 1918) ", expozitie care aduce un omagiu regelui Ferdinand si reginei Maria, care au sustinut interesele nationale romanesti si au fost alaturi de Armata Romana in momentele grele ale luptei pentru realizarea idealului national. In cadrul expozitiei pot fi vazute fotografii, documente, medalii si decoratii de razboi, uniforme si accesorii militare, artefacte descoperite in urma sapaturilor din zonele unde s-au purtat lupte si alte obiecte folosite de Armata Romana pe frontul Marelui Razboi.

Muzeul poate fi vizitat in intervalul orar 9.30 - 16.00 (ora de intrare a ultimului grup de vizitatori). Programarile pentru acces se pot face telefonic - la numarul 021-317.31.07 si online pe pagina www.muzeulcotroceni.ro. La intrarea in incinta muzeului trebuie sa prezentati un act de identitate in original.

Colectie de fosile de mamifere preistorice, inaugurata la Dino Parc Rasnov

Incepand de vineri, vizitatorii Dino Parc Rasnov vor putea explora o colectie stiintifica inedita de fosile ale unor mamifere preistorice care au trait pe teritoriul tarii noastre in Pliocen si Cuaternar, in urma cu 7 milioane de ani.

Lansata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, expozitia realizata in parteneriat cu Universitatea Bucuresti, va pune la dispozitia vizitatorilor o selectie de fosile aflate in stare foarte buna de conservare, printre care un craniu al ursului de pestera, molari de rinocer si mamut cu blana, o mandibula a uriasului Deinotherium si multe alte exponate la fel de interesante.

Dino Parc Rasnov si Universitatea Bucuresti se afla la cea de a 5-a colaborare. dupa ce in trecut au prezentat publicului reproducerea la scara reala a pterozaurului Hatzegopteryx, cel mai mare animal zburator din lume descoperit la Hateg, cuiburi de oua reale de dinozaur, un fragment de meteorit si fosile ale unor dinozauri descoperiti pe teritoriul Romaniei, exponate care sunt si in prezent expuse in cadrul parcului de la Rasnov.

Premiere cinematografice

"Marita", debutul in lungmetraj al lui Cristi Iftime, bazat pe un scurtmetraj realizat de regizor in timpul facultatii, va avea premiera in cinematografele romanesti vineri. Povestea filmului, cu Adrian Titieni si Alexandru Potocean in rolurile principale, a pornit de la o secventa la care a asistat regizorul - el si ea, divortati de mai mult timp, se indreapta impreuna din obisnuinta spre masina care a apartinut cuplului. In jurul acestei idei ilustrate la finalul filmului, Cristi Iftime a construit "Marita".

Filmul il are in centru pe Costi, care alege sa il viziteze, in ajunul Sarbatorilor, pe tatal lui, Sandu. Impreuna, cei doi ajung sa se intalneasca cu restul familiei si, dupa un drum lung, petrec o seara in care deapana amintiri.

Lungmetrajul a fost filmat in ianuarie - februarie 2016, in Cluj-Napoca, Dej, Pasul Tihuta si Vatra Dornei.

Animatia "Dragonul Vrajit" va avea premiera pe 1 decembrie in Romania, in majoritatea cinematografelor din tara, aceasta deschizand o campanie intitulata "De 1 Decembrie reunim familiile la cinema". Nicky, un copil indraznet, care face parte dintr-o familie frumoasa si este fascinat de tatal sau, un adevarat model pe urmele caruia vrea sa calce. El accepta provocarea de a pleca in Padurea Magica, pentru a-l gasi pe Dragonul Vrajit, iar atunci cand are nevoie mai mare de ajutor, Nicky are surpriza sa primeasca sprijin tocmai de la membrii familiei.

Filme la oferta

Filmele "6,9 pe Scara Richter", "Un pas in urma serafimilor", "La drum cu tata", "Marita", "Octav", "Aniversarea" si "Hawaii" vor putea fi vazute la Grand Cinema & More la pretul de 16 lei biletul, in perioada 30 noiembrie-3 decembrie.

Teatru in mini-vacanta

"Macbeth", de William Shakespeare, in regia lui Michal Docekal, se joaca joi, de la ora 19.00 la Sala "Toma Caragiu" a Teatrului Bulandra.

"Probabil cea mai celebra piesa scrisa de William Shakespeare, "Macbeth" prezinta fresca ascensiunii si decaderii unui brav general care, desi victorios pe campul de lupta, este in cele din urma invins de remuscari si nebunie. Intr-o viziune regizorala inedita, spectacolul ilustreaza cursa de neoprit a lui Macbeth catre coroana si finalul tragic al aventurii sale pe acorduri muzicale atent orchestrate si subliniate printr-o coregrafie de exceptie. Un proiect care vine sa imbine teatrul, muzica si dansul intr-un caleidoscop de imagini si sunete bine ajustate la ritmul nebunesc al unei povesti tot atat de actuala astazi ca si atunci cand a fost scrisa", potrivit "Bulandra".

Joi, de la 19.30 se joaca "No Man's Land" la Sala Studio a Nationalului bucurestean. Trei actori extraordinari, Richard Bovnoczki, Mihai Calin si Ciprian Nicula intr-o comedie neagra, de razboi. O coloana muzicala - Johnny Cash, The Doors, Dire Straits.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#minivacanta decembrie ce sa vezi, #distractie minivacanta decembrie , #patinoare