25 de ore de teatru non-stop

Sambata, 25 Aprilie 2015, ora 14:13
1789 citiri
25 de ore de teatru non-stop
Foto: respirateatru.ro

Maratonul "25 de ore de teatru non-stop" incepe sambata seara la ora 19:00, la Sala Thalia, evenimentul reunind 25 de spectacole, evenimente, happening-uri, conferinte si performance-uri care vor avea loc pana duminica seara, la ora 22:00, au anuntat organizatorii.

"Festivalul porneste in forta cu un show cu totul deosebit la Sala Thalia, la ora 19:00. Gala de deschidere il aduce in prim-plan pe Ioan Gyuri-Pascu, care va incanta publicul cu chitara si povestile sale. Alaturi de el vor pasi pe scena Adrian Stramtu, in prezent unul dintre cei mai buni dansatori de step din tara, care va oferi publicului un moment de virtuozitate artistica.

Actorul George Constantinescu va impartasi un fragment din spectacolul Pam-Pam dupa pamfletele lui Constantin Tanase. Iar actorul si compozitorul Claudiu Falamas, alaturi de violonista Flora Pop de la Conservatorul Regal din Antwerp, vor prezenta o mostra de Stil de Charles Bukowski", se arata intr-un comunicat.

Teatrul de Arta Bucuresti va prezenta la Sibiu ultima sa productie - Dureri fantoma - iar Lightwave Theatre Company va participa in festival cu spectacolul "Iubitafizica", dupa un text de Iulian Tanase (autorul va fi prezent in sala).

Un eveniment inedit este montarea spectacolului Casa din copac (Aualeu Teatru Timisoara) in Casa Monument UNESCO de pe strada Turnului nr. 7 din Orasul de Jos. Beat Bukowski (un performance marca BIS Teatru) alaturi de Monoloagele vecinului (cel mai jucat one man-show din teatrul independent al ultimilor ani) vor intregi tabloul nocturn alaturi de multe alte spectacole.

La ora diminetii se vor rosti poezii ale noii generatii in Atrium Cafe, in Piata Mica a Sibiului, in prezenta autorilor (Rita Chirian si Zona Noua). Apoi, artistii, urmati de voluntari, organizatori si trecatori, se vor indrepta spre Piata Mica pentru a realiza o Inviorare fizica ce va fi coordonata de indragitul actor sibian Florin Cosulet. La editia de anul trecut au participat peste 200 de persoane la acest happening.

Din motive obiective, anul acesta Inviorarea fizica nu va avea loc in Piata Mare, ci in Piata Mica a Sibiului.

De-a lungul zilei de duminica, spectatorii vor asista la o intalnire de mare clasa intre doua personalitati puternice ale Sibiului, Constantin Chiriac si parintele Constantin Necula, si la o discutie cu actrita Coca Bloos despre Teatru sau oglinda rasturnata.

Este al treilea an cand Asociatia Teia Sibiu prezinta un proiect de teatru comunitar in festival.

Compania Teatrala BIS participa la festival cu patru din cele mai recente productii ale sale, printre care si succesul stagiunii sale - Nascut in? 90. Spectacolul va avea loc duminica seara, la ora 19,00, la sala CAVAS din incinta Facultatii de Litere si Arte de pe Bd. Victoriei.

Entuziasmul si dinamismul sunt purtate mai departe in toate cele 17 locatii din oras pana duminica seara, la ora 21,00, in Oldies Pub, la Concertul cu bucati din concerte al Adei Milea alaturi de actrita Anca Hanu si Bobo de la Fara Zahar.

"25 de ore de teatru non-stop" este un eveniment de pe Agenda Culturala a orasului Sibiu, fiind realizat in parteneriat cu Primaria Sibiu si Consiliul Local Sibiu. Inca de la prima editie sloganul festivalului este RESPIRA. TEATRU.

Programul complet si detalii despre evenimente pot fi gasite pe site-ul: www.respirateatru.ro.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#maraton teatru Sibiu, #festival teatru Sibiu , #program teatru