Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bani, relatii si photoshop, intr-un spectacol intens si provocator

Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 19:09
1872 citiri
Bani, relatii si photoshop, intr-un spectacol intens si provocator
foto: POINT

Premiera spectacolului "Not Safe For Work" in regia lui Horia Suru va avea loc pe 11 decembrie 2015.

NSFW (Not Safe For Work n.red.), este abrevierea folosita pentru paginile sau website-urile care contin materiale erotice sau pornografice ce nu ar trebui accesate in public sau la locul de munca.

Textul NSFW este montat in premiera nationala la POINT in regia lui Horia Suru. Din distributia spectacolului fac parte actorii: Emilian Oprea, Gabriel Rauta, Ana-Maria Moldovan, Alexandru Potocean si Rares Andrici, iar scenografia este semnata de Sonia Constantinescu si Anca Miron.

Piesa scrisa de Lucy Kirkwood este o satira proaspata care analizeaza intr-un mod curajos jocurile de putere din lumea media, intr-o era a photoshop-ului, a exibitionismului pe Internet, a somerilor cu studii superioare, a oamenilor supracalificati fortati sa accepte orice doar pentru a putea supravietui intr-o societate in plin declin economic in care sexul vinde orice, oricand.

Cunoscuta initial pentru scenariul productiei de televiziune Skins, Lucy Kirkwood si-a consolidat stilul sau unic in teatru ajungand in scurt timp unul dintre cei mai apreciati tineri dramaturgi britanici. Textele sale atent documentate, bazate mult pe dialog si pe actiunea dozata cu istetime au fost produse in Marea Britanie de National Theatre, Royal Court Theatre, Clean Break si Almeida Theatre/ Headlong.

"NSFW vorbeste despre felul in care media foloseste uneori definitii unilaterale ale celor doua mari grupuri tinta carora se adreseaza - femei si barbati, bazate pe cel mai rudimentar numitor comun - obsesia corpului. La barbati placerea contemplarii corpului feminin gol si obsesia pentru tinerete si la femei insecuritatile legate de propriul corp si obsesia pentru "imperfectiunile" care il pot face neatragator. Folosind aceste sabloane, revistele pentru femei si cele pentru barbati atrag cititorii intr-un cerc vicios, oferindu-le atat promisiunea satisfacerii definitive a acestor nevoi cat si noi si noi resurse care sa le alimenteze perpetuu obsesiile. Totul pentru a vinde si urmatorul numar. NSFW vorbeste despre lupta de supravietuire din aceste redactii de reviste, despre relatia dintre consumatori si producatori, dar si despre lupta personala a individului cu el insusi, cu munca, cu etica si cu propriile limitari", a declarat Horia Suru, regizorul piesei.

Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu varsta sub 18 ani!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#premiera nationala piesa teatru, #piesa teatru Horia Suru , #program teatru