Black Mirror, serialul care te duce in alta lume, iti prezinta alta dimensiune, te arata altfel (Trailer)

Sambata, 22 Iulie 2017, ora 13:23
13671 citiri
Black Mirror, serialul care te duce in alta lume, iti prezinta alta dimensiune, te arata altfel (Trailer)

Cu nicio legatura intre episoade, serialul "Black Mirror" spune povesti diferite din lumi distincte, dintre viitor sau prezent. Fiecare episod dezvaluie o alta fata a omului, un posibil viitor al nostru, un posibil scenariu, mai creepy sau mai ok, depinde de ce parte a baricadei esti.

Cu totii avem fobii despre care ne este teama sa vorbim sau, pur si simplu, evitam sa deschidem subiectul. "Black Mirror" spune chiar povesti ale oamenilor cu temerile cele mai ascunse.

De la un joc de oameni mari care se transforma in drama, pana la ingrijirea paleativa din viitor cu salt in lumi virtuale sau viata in calificative, jocuri gen Balena Albastra, santaj si rapiri incredibile, acest serial pune pe tapet lucruri despre care nu vrei sa vorbesti, fapte si stari care sunt jenante in viata fiecaruia.

Am vazut pana acum 6 episoade si pot spune ca sunt fermecata de felul in care este realizat serialul, fiecare episod avand creatorul si regizorul propriu.

Nu as vrea sa fiu spoiler, asa ca nu va voi dezvalui nimic din nicio poveste. As vrea doar sa va spun ca de cele mai multe ori consideram ca imaginea este totul, ca nimic altceva nu este mai important in afara de noi.

Sunt cateva episoade care, desi nu au legatura unul cu celalalt, vorbesc fix de aceasta obsesie a lumii noi pentru imagine si pentru ceea ce cred ceilalti.

Cred ca cine esti si reflexia ta din oglinda trebuie sa coincida, cred ca nu trebuie sa te ascunzi la nesfarsit si sa lasi sa se vada adevarata ta identitate, cu riscul de a nu fi pe placul tuturor.

Mi-a venit pofta sa recitesc Oscar Wilde, "Portretul lui Dorian Grey", in care personajul, desi era de o frumusete ravasitoare, portretul sau se uratea cu cat facea mai mult rau. "Black Mirror" se duce usor in aceeasi zona, arata cat de departe poti merge ca sa ti atingi scopurile cu orice pret.

Cristina Cioran
Cristina Cioran, actrita, consultant artistic
Imi place viata. Imi place sa traiesc din plin, sa ies, sa chefuiesc, sa merg la party-uri, sa merg in cluburi, la zile de nastere, la petreceri surpriza, la petreceri la piscina, serate de film, premiere, filme la miezul noptii, filme in miezul zilei, filme dimineata de tot, cand nu mai e nimeni in sala etc. Sunt foarte vesela si ma recunosc in multe lume pe care o cunosc; mi-ar fi placut sa fac multe alte lucruri si mi-ar fi placut ca pe altele sa nu le fac deloc. Imi place sa citesc si sa traiesc ceea ce citesc sau vad. Sunt fericita cu ceea ce sunt si cu ceea ce voi fi de acum inainte.

Citeste si:
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Gabriela Firea continuă atacurile la adresa lui Nicușor Dan: „Capitala este abandonată de falşii salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate!”
Fostul primar al Capitalei și actual lider al PSD Bucureşti Gabriela Firea a lansat joi, 18 august, un nou atac la adresa actualului edil Nicușor Dan, afirmând că Capitala este „abandonată...
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL l-a recrutat pe unul din vechii grei ai PDL-ului. Liviu Negoiță, semne de revenire în politica mare
PNL Sector 2 l-a înscăunat pe fostul lider PDL și primar al Sectorului 3 Liviu Negoiță la fruntea Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Filiala Sector 2. Anterior, acesta a fost membru PMP...