Game of Thrones, inspirat de personaje si evenimente reale

Luni, 13 Iunie 2016, ora 11:17
7657 citiri
Game of Thrones, inspirat de personaje si evenimente reale
Foto: Twitter/Game of Thrones

Multe filme si seriale contin, pe alocuri, momente inspirate din realitate. Iar Game of Thrones/Urzeala Tronurilor nu face exceptie.

De altfel, insusi George R. R. Martin, autorul cartilor de la care pleaca serialul TV, a declarat in mai multe randuri ca unele parti ale povestii sale au fost inspirate de Razboiul celor Doua Roze, din secolul al XV-lea. S-a limitat insa la aceasta informatie, fara sa dezvaluie mai mult.

The Telegraph a cautat si a gasit asemanari intre personajele fictive si unele reale, cat si intre parti din actiunea serialului si momente din istorie.

Intre Brienne de Tarth si Ioana d'Arc exista cu siguranta asemanari, principala fiind ca ambele stiau sa se lupte si purtau armuri.

Asemanari exista si intre Daenerys Targaryen si Henry Tudor. In timp ce Daenerys, "Mama dragonilor", ultima supravietuitoare din familia sa, traieste in exil in Essos, Henry Tudor, tot ultimul din familia sa, Lancastrian, a fost fortat sa stea in Britania. In plus, pe blazonul acestuia se afla un dragon.

Dupa ce fratele sau a murit, Yara Greyjoy a fost crescuta sa-i succeada tatalui sau, Balon Greyjoy. Insa cand sfarsitul acestuia a venit, s-a considerat ca o femeie nu poate conduce, fiind incoronat unchiul Yarei, Euron.

Intocmai s-a intamplat si cu fiica lui Henry I, Matilda. Desi nobilimea fusese pusa sa jure ca o va sprijini pe Matilda, la moartea regelui a fost incoronat varul Matildei, Stephen, considerandu-se ca o femeie nu se poate achita de toate responsabilitatile.

Rhaegar Targaryen, fratele mai mare al lui Daenerys, a fost ucis in lupta inainte sa fie incoronat. La fel ca el, fiul lui Edward al III-lea, numit tot Edward, care excela in lupta, a murit inaintea tatalui sau, neapucand sa fie numit rege.

La fel cum tatal lui Daenerys Targaryen, regele Aerys, si-a pierdut judecata, asa s-a intamplat si cu Charles al VI-lea, rege al Frantei. In 1392, intr-un moment de nebunie, si-a ucis mai multi cavaleri.

Incestul lui Cersei Lannister cu fratele sau geaman, Jaime, e o parte importanta a actiunii serialului. Desi nu exista dovezi, se crede ca unul dintre motivele pentru care Anne Boleyn a fost executata de Henry al VIII-lea era faptul ca ar fi facut sex cu fratele ei, George.

Iata cum arata in realitate actorii din serial.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#asemanari Game of Thrones realitate, #asemanari istorie Game of Thrones, #personaje Urzeala Tronurilor inspirate realitate , #serial
Comentarii