Cele mai stralucitoare si excentrice festivaluri din lume

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 14:10
1511 citiri
Cele mai stralucitoare si excentrice festivaluri din lume
Foto: Mixstuff

Unele tari si-au facut renume organizand, cam o data pe an, festivaluri excentrice care atrag cele mai pretentioase personalitati ale planetei, cu conturile lor cu tot.

Exista carnavaluri atat de notorii, incat ne-am repeta amintind inca o data de ele, dar exista altele, poate la fel de impresionante, dar mai putin cunoscute. Portalul mixstuff le prezinta si pe unele, si pe altele, intrucat toate isi merita faima.

Carnavalul de la Rio

Nu se putea sa lipseasca tocmai acesta si nu se putea sa nu figureze pe primul loc. Se desfasoara in primul trimestru al fiecarui an si este o petrecere non stop, pretext pentru a etala costume, care alegorice si dansatoare de samba. Momentul cheie: defilarea pe sambadrom.

Oktoberfest, Munchen, Germania

Festivalul are loc in fiecare toamna, cam cand la noi incepe se fiarba mustul, iar la Munchem se bea din plin bere. Pe scurt, in anul trecut s-a vandut bere de 96.178.668 dolari. Daca am face si noi un festival al tuicii, poate ne-am procopsi.

Festivalul zapezii, Harbin, China

La Habrin, se construieste un adevarat oras cu cladiri si sculpturi numai din gheata si zapada, care incanta privirea prin maestria cu care au fost executate si care se topesc toate, odata cu venirea primaverii. In anul urmator, amatorii sunt invitati la un alt festival, care nu mai seamana cu primul. Perioada este fixa: 5 ianuarie - 5 februarie.

Festivalul Kaslamorros de la Baza, Spania

In fiecare an, la data de 6 septembrie, participantii se ung cu ulei si se iau la tranta, incercand sa reconstituie prin forta rapirea statuii Sfintei Fecioare, care avut loc acum cinci secole. Bataia s-ar lasa cu vanatai si oase rupte, daca luptatorii n-ar fi fost cam alunecosi, datorita uleiului.

Carnavalul din Venetia

Venetia este cunoscuta prin vechimea carnavalului sau, datand din secolul al XIII-lea, dar si prin faima adusa de Johann Strauss-fiul, cu celebra sa opereta "O noapte la Venetia", a carei actiune comica si suculenta se petrece in orasul si in timpul Carnavalului. Carnavalul aduna un numar mare de participanti din Italia, dar si din alte colturi al Europei.

Up Helly Aa Foc, de la Lerwik, Scotia

Festivalul are loc in ultima marti a lunii ianuarie si consta in dansuri rituale traditionale in jurul focului, culminand cu incendierea unei corabii autentice, care evoca evenimente de pe vremea vikingilor.

Tomorowland, Boom, Belgia

De randul acesta, este un festival modern, aparut recent. Este festivalul muzicii electronice, care intentioneaza sa intruneasca in viitor multe sute de mii de participanti din intreaga lume dar deocamdata se aduna sub 100.000, indeosebi din Belgia.

Mardi gras New Orleans

Festivalul vrea sa fie un fel de Lasata Secului si conteaza mai mult pe mancare, decat pe dansuri si cantece. Este renumit pentru numarul mare de pacienti care, dupa Festival, se interneaza direct la sectia de boli gastrice.

La Tomatina, Bunol, Spania

S-au prezentat si la noi secvente televizate de la Festivalul Rosiilor. Are loc in utima miercuri din luna august si nu se bucura de vreo traditie straveche. Dimpotriva, in august 1945, cativa batausi locali s-au rafuit intre ei aruncand cu rosii. De atunci, bataia a devenit festival, iar apoi a intrat in atentia televiziunilor.

Festivalul baloanelor, Albuquerque Mexic

Este unul din cele mai spectaculoase festivaluri ale lumii, unde maestrii baloanelor se intrec in a le face cat mai fumoase si mari, inaltandu-le apoi lent in aer, dupa ce au fost umplute cu heliu. Sarbatoarea are loc intre 5 si 13 octombrie al fiecarui an.

Festivalul Branzei, Gloucester, Marea Britanie

Este, de fapt, o intrecere desfasurata pe dealul Cooper, din apropierea localitatii Gloucester, unde primarul arunca de-a rostogolul o roata de cascaval, pe care concurentii se reped s-o prinda. Desi evenimentul pare grotesc, numarul de participanti si spectatori este impresionant, ceea ce a ajustificat dezvoltarea bazei hoteliere in zona. Data fixa: 26 mai.

Ensero (alergarea taurilor), orasul Pamplana, Spania

Pentru barbatii orasului Pamplana, este o datorie si o cinste sa se lase urmariti de catre cei mai fiorosi tauri, cu riscul de a fi impunsi cu coarnele sau zdrobiti cu copitele. Cei scapati nevatamati, primesc o medalie, o adevarata dovada de barbatie pentru orice localnic. Nemedaliat, doamnele nici nu se uita la tine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Carnaval de la Venetia, #Carnaval de la Rio, #Oktoberfest Munchen , #spectacole