Concert dedicat francofoniei

Miercuri, 11 Noiembrie 2015, ora 15:46
1372 citiri
Concert dedicat francofoniei
foto: Orchestrele si Corurile Radio Romania

Orchestra de Camera Radio se pregateste de un nou concert dedicat francofoniei, ce se va derula miercuri, 18 noiembrie, de la orele 19:00, chiar in prima zi a Targului Gaudeamus Radio Romania - editia a XXII-a, in contextul in care invitat de onoare al targului in 2015 este GADIF - Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania.

Devenit un reper al peisajului cultural romanesc, initiat si organizat de Centrul Cultural Media al Radio Romania, targul de carte va avea loc in perioada 18-22 noiembrie 2015, in Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo.

Concertul de la Sala Radio se va bucura de prezenta la pupitrul dirijoral a muzicianului francez Oliver Robe, care si-a urmat studiile muzicale la Conservatorul Superior din Paris si la Essen, in Germania. Acesta a asigurat conducerea muzicala a unor ansambluri ca: orchestrele de camera din Berlin, Amsterdam, orchestrele simfonice din Vaasa, Nurnberg, Dubrovnik, Kuopio, Moscova, Orchestra Giovanile Italiana etc. Printre proiectele viitoare ale dirijorului se numara colaborarile cu Opera Nationala Romana si Filarmonica "Moldova" din Iasi, Vaasa City Orchestra si Kuopio Symphony Ochestra.

Invitata speciala a serii este si violonista de origine romana Clara Cernat. Alaturi de pianistul si compozitorul Thierry Huillet - partener de viata si de scena - artista a sustinut concerte in Franta, Spania, Anglia, Germania s.a.

Pentru concertul de la Sala Radio, s-au pregatit piese precum celebra balada semnata de Ciprian Porumbescu - intr-un nou aranjament pentru vioara si orchestra ce ii apartine lui Thierry Huillet. Balada pentru vioara si orchestra este una dintre putinele compozitii romanesti din sec. XIX care se bucura de o mare popularitate in lumea muzicala, fiind una dintre cele mai emotionante partituri compuse vreodata de un compozitor roman. Repertoriul serii va cuprinde de asemenea si o partitura semnata de Thierry Huillet - Preludio pentru orchestra, o compozitie a lui Ravel (celebrul autor al "Bolero"-ului) - Tzigane, rapsodie de concert pentru vioara si orchestra si Simfonia nr. 6 in do major, creatie a lui Schubert.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#spectacol muzica simfonica francofonie, #spectacol simfonic ziua francofoniei , #spectacole