Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Concert dedicat memoriei lui Richard Oschanitzky

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 23:56
1826 citiri
Concert dedicat memoriei lui Richard Oschanitzky
Foto: Alexandru Dolea

Doi celebri compozitori americani - Gershwin si Bernstein - o partitura inconfundabila cum este "Un american la Paris" si o formula cu doua ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio - Orchestra Nationala Radio si Big Band-ul Radio - sunt reperele ce definesc un concert-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din Romania: Richard Oschanitzky.

Evenimentul se va desfasura vineri, 21 noiembrie, ora 19.00 si va fi o seara muzicala cu totul speciala, conceputa ca un omagiu adus lui Richard Oschanitzky (1939-1979), compozitor, aranjor, pianist si dirijor roman, care ar fi implinit varsta de 75 de ani.

O activitate artistica foarte diversa si intensa este cuprinsa in doar doua decenii din viata artistului (1959-1979). A semnat sute de aranjamente si orchestratii pentru casa de discuri "Electrecord", pentru emisiuni de radio sau de televiziune, pentru spectacole de teatru, a compus muzica originala pentru filme de animatie si filme artistice, a sustinut sute de recitaluri si concerte de jazz in Romania, Germania, etc.

Programul concertului va cuprinde o compozitie a celui omagiat, alaturi de o partitura a lui Bernstein si celebra lucrare "Un american la Paris", semnata de Gershwin.

Seara se va deschide cu Uvertura operei "Candide", semnata de dirijorul, compozitorul si pianistul american Leonard Bernstein, care a condus multi ani Filarmonica din New York si a devenit celebru mai ales prin emisiunile televizate in care explica publicului larg cum trebuie inteleasa muzica simfonica. Celebra lucrare "Un american la Paris" compusa de Gershwin va incheia magistral concertul, poemul simfonic evocand impresiile artistului din perioada petrecuta in capitala franceza in 'anii 20.

La eveniment vor fi invitati speciali Horia Maxim si Peter Oschanitzky, fratele artistului omagiat, care va dirija cele doua ansambluri din concert.

Biletele sunt disponibile pewww.bilete.ro, in oficiile Postei Romane,in Magazinele Inmediosemnalizate"Bilete.ro", in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#concert memoria Richard Oschanitzky, #muzica clasica Sala Radio , #spectacole