Intrare gratuita la Opera

Miercuri, 17 August 2011, ora 13:52
2008 citiri
Intrare gratuita la Opera

Opera Nationala Bucuresti organizeaza sambata, 20 august, ora 21.00, cea de-a V-a editie a "Promenadei Operei". Evenimentul consta intr-un concert extraordinar ce se va desfasura pe esplanada ONB (spre bulevardul M. Kogalniceanu), iar intrarea va fi libera.

Concertul propune spectatorilor un program bogat si variat, reunind cele mai cunoscute si mai indragite fragmente din opere si operete (arii si duete), in interpretarea unora dintre cei mai talentati si mai apreciati artisti lirici ai momentului, angajati sau colaboratori ai ONB. Editia din acest an va aduce in fata publicului solisti precum Iordache Basalic, Leonard Bernad, Mariana Colpos, Ana Maria Comsa, Lucian Corchis, Felicia Filip, Daniel Filipescu, Pompeiu Harasteanu, Irina Iordachescu, Maria Jinga, Hector Lopez, Vlad Mirita, Tina Munteanu, Sorana Negrea, Eugen Secobeanu, Florin Simionca, Mihaela Stanciu, si Crina Zancu.

Orchestra si solistii vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Directorul General al Operei Nationale Bucuresti, Catalin Arbore, a declarat ca "muzica de opera este mereu prezenta in viata noastra fara sa ne dam seama: fragmente extrem de cunoscute si indragite cum ar fi "Habanera" din "Carmen" sau "Marsul triumfal" din "Aida" sunt astazi folosite ca sonerie de mobil, fond sonor pentru reclame sau ca muzica de film.

Neavand insa o cultura artistica formata, publicul nu stie ca ceea ce asculta este opera si se fereste uneori sa ne treaca "pragul", temandu-se nejustificat ca ar fi vorba despre un gen plictisitor sau vetust, a mai spus el.

"Pentru a invinge aceste prejudecati, iesim in fiecare vara in parcul din fata Operei Nationale Bucuresti si daruim spectatorilor un concert extraordinar cu intrare libera, un program variat cu cele mai celebre fragmente din opere si operete. Pentru cea de-a cincea editie a Promenadei Operei dorinta noastra ramane aceeasi: sa cucerim noi iubitori de muzica de calitate", a mai el.

Din programul serii vor face parte fragmente celebre din opere precum "Faust" (Charles Gounod), "Tosca" (Giacomo Puccini), "Rigoletto" (Giuseppe Verdi), "Don Giovanni" (Wolfgang Amadeus Mozart), "Il Barbiere di Siviglia" - "Barbierul din Sevilla" (Gioachino Rossini), "Rusalka" (Antonin Dvořak), "Samson si Dalila" (Camille Saint-Saens), dar si lucrari muzicale indragite ca "O, sole mio!" sau "Granada". Evenimentul va fi prezentat de actorul Adrian Paduraru.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#promenada operei spectacol bucuresti, #opera nationala bucuresti promenada, #acces gratuit opera, #gratis opera , #spectacole