Victor Rebengiuc si Tiberiu Soare deschid stagiunea Orchestrei Nationale Radio

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 20:20
715 citiri
Victor Rebengiuc si Tiberiu Soare deschid stagiunea Orchestrei Nationale Radio
Foto: infomusic.ro

Victor Rebengiuc si Tiberiu Soare reprezinta doua generatii diferite in artele spectacolului in Romania. Curajul in a aborda noi dimensiuni ale complexului domeniu in care evolueaza ii aduce impreuna pe scena in Peer Gynt de Grieg, la Sala Radio, pe 11 octombrie (19:00), in deschiderea stagiuniiOrchestrei Nationale Radio (ONR).

O pleiada de mari artisti vor putea fi admirati la Sala Radio in acesta seara:Tiberiu Soare - dirijor principal al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania, actorul Victor Rebenciuc, al carui nume nu mai are nevoie de nicio prezentare, tanarul violonist belgian Lorenzo Gatoo, care la doar 27 de ani a castigat importante competitii internationale, soprana Simonida Lutescu si mezzosoprana Atonela Barnat, alaturi de Corul Academic Radio, condus de Dan Mihai Goia.

Repertoriul serii cuprinde doua compozitii romantice extrem de indragite de melomanii de pretutindeni. Prima lucrare audiata va fi Concertul nr. 1 in sol minor pentru vioara si orchestra semnat de compozitorul german Max Bruch, cea mai populara creatie a artistului, o lucrare de mare virtuozitate, pe care nici un violonist de seama nu o ocoleste in cariera sa. Concertul a avut premiera in 1866, dirijorul fiind atunci insusi compozitorul lucrarii!

In cea de-a doua parte a serii veti avea bucuria intalnirii cu una dintre cele mai celebre partituri ale muzicii clasice: selectiuni din cele doua suite Peer Gynt, asternute pe portativ de marele compozitor norvegian romantic Edvard Grieg. Lucrarea a fost compusa la propunerea dramaturgului Henrik Ibsen, pentru premiera piesei de teatru cu acelasi titlu, inspirata de o poveste din folclorul norvegian, al carui nume este dat de personajul principal.

Si pentru ca povestea sa prinda viata, alaturi de Orchestra Nationala Radio si dirijorul Tiberiu Soare este invitat actorul Victor Rebengiuc, auditia muzicii fiind insotita de fragmente recitate. Soprana Simonida Lutescu si mezzosoprana Antonela Barnat, apreciate in numeroase roluri pe scenele lirice din intreaga tara si Corul Academic Radio, dirijat de Dan Mihai Goia, vor intregi frumusetea interpretarii celebrei lucrari romantice.

Biletele sunt disponibile pewww.bilete.ro, in oficiile Postei Romane,in Magazinele Inmediosemnalizate"Bilete.ro", in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#spectacol Sala Radio Bucuresti, #spectacol Victor Rebenciuc Sala Radio, #Rebenciuc stagiune Sala Radio , #spectacole