Festival de muzica in weekend la Sarmizegetusa

Sambata, 11 August 2012, ora 09:02
1932 citiri
Festival de muzica in weekend la Sarmizegetusa
Foto: Wikipedia

Unele dintre cele mai bune trupe romanesti vor concerta, sambata si duminica, la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, cu ocazia evenimentului "Pro Istoria Fest" organizat de Asociatia Star Education in cadrul unui proiect european gandit si pus in practica de Zoli Toth si colegii sai din grupul Sistem.

Pe scena festivalului din capitala Daciei Romane vor urca Loredana si taraful Agurida, Vunk, Mandinga, Ana Lesko, Hara, Sistem, Andreia Voica si Deian Galetin, recitalurile acestora marcand finalul unor zile in care turistii vor putea invata cum se manuieste o sabie sau vor avea ocazia sa participe la concursuri de tras franghia ori de lupte libere.

Pro Istoria Fest este un eveniment cultural itinerant care include opt locuri cu semnificatie istorica importanta din Romania, Ulpia Traiana Sarmizegetusa fiind cea de-a treia localitate in care se desfasoara festivalul in acest an, dupa cetatile Enisala si Rasnov.

"Sunt mandru ca am reusit sa aducem la acest festival nume mari ale muzicii romanesti. Faptul ca in ultima luna avem peste 30.000 de spectatori la cele doua evenimente pe care le-am organizat deja, inseamna foarte mult pentru noi. Speram sa atragem atentia asupra unor locuri inedite din Romania, locuri foarte frumoase, incarcate de istorie. Sunt locuri cu care am putea sa ne mandrim si vrem sa aratam ca si noi putem sa promovam adevaratele monumente istorice", a declarat vineri, la Deva, liderul trupei Sistem, Zoli Toth.

Festivalul Narciselor, la Hunedoara

Evenimentul este organizat in parteneriat cu Consiliul Judetean (CJ) Hunedoara, care pune la dispozitie suportul logistic necesar din partea autoritatilor locale si judetene. Presedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Molot, aprecia ca festivalul este 'unic' prin amploarea si nivelul de reprezentare artistic, la Ulpia Traiana Sarmizegetusa fiind asteptati cel putin 10.000 de oameni.

"Este pentru data cand se promoveaza, la modul foarte serios, istoria, incepand cu Ulpia Traiana Sarmizegetusa - locul de geneza al poporului roman. Ma bucur ca exista o organizatie care doreste sa faca lucruri serioase pentru Romania si, in particular, pentru judetul Hunedoara. Avem de-a face cu o lectie pragmatica de istorie, in care un monument este prezentat pe viu. Aici, elevul este turistul si imi doresc ca numarul lor sa fie cat mai mare", a spus presedintele CJ Hunedoara.

Pro Istoria Fest se va desfasura in comuna hunedoreana Sarmizegetusa, situata pe DN 68 intre Hateg si Caransebes, locul principal al evenimentelor fiind in imediata vecinatate a ruinelor cetatii Ulpia Traiana. Accesul spre cetate se face din DN 68, pana la monumentul istoric fiind cateva sute de metri.

Festivalul va incepe sambata, la ora 9.00, la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, cu o parada in care artisti imbracati in tinute romane si dacice se vor deplasa prin Deva si vor invita oamenii la Ulpia Traiana Sarmizegetusa. O actiune similara va avea loc si in orasul Hateg, iar de la ora 12.00 evenimentul se va derula la Sarmizegetusa, in program fiind incluse diverse ateliere pentru copii si adulti. Prima seara se va incheia cu recitalurile mai multor trupe, cap de afis fiind Loredana si taraful Agurida, dar si un show de lasere.

Duminica vor continua atelierele pentru turisti, iar seara, pe scena festivalului vor urca Hara, Corina, Mandinga si Sistem, spectacolul incheindu-se cu un foc de artificii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Hunedoara concerte weekend, #Hunedoara festival Pro Istoria, #concerte Ulpia Traiana Sarmizegetusa , #stiri timp liber