Momente muzicale frumoase in aer liber in Piata George Enescu

Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 20:30
1388 citiri
Momente muzicale frumoase in aer liber in Piata George Enescu

Asa cum si-au obisnuit publicul in fiecare an, odata cu venirea verii, Orchestrele si Corurile Radio ies din incinta Salii Radio - unde au oferit o stagiune plina de evenimente speciale - si vin in intampinarea iubitorilor de muzica in aer liber.

Dupa ce Orchestra de Camera Radio incheie stagiunea prin concertul extraordinar cu Richard Galliano (18 iunie), iar Orchestra Nationala Radio isi sustine ultimul concert (20 iunie) cu celebra lucrare a lui Sostakovici - Simfonia a VII-a, Leningrad -sambata, 21 iunie, trei dintre ansamblurile institutiei va propun frumoase momente muzicale in aer liber.

Orchestra Nationala Radio, sub bagheta dirijorului sau principal, Tiberiu Soare si cu participarea extraordinara a violonistului Razvan Stoica, va asteapta de la 19.30, in Piata "George Enescu" (situata in lateralul Ateneului Roman). Concertul se desfasoara in cadrul celei de-a IX-a editii a manifestarii intitulate Bucharest Music Film Festival, initiate de Primaria Municipiului Bucuresti prin ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti.

In perioada 20-29 iunie, festivalul anual va transforma Piata "George Enescu" intr-o "gradina muzicala" (asa cum au denumit-o organizatorii), cu o oferta diversa de concerte si recitaluri, dans si proiectii cinematografice nocturne (documentare, spectacole de opera si de balet), o manifestare la care accesul este gratuit.

Violonist multipremiat la competitii internationale, detinator al premiului I la EURORADIO New Talent Competition (Slovacia, 2013), considerat unul dintre cei mai mari violonisti europeni ai tinerei generatii, RAZVAN STOICA are privilegiul de a canta pe o vioara Stradivarius 1729, incredintata de un donator anonim din Salzburg. In concertul din 21 iunie, Razvan Stoica va interpreta alaturi de Orchestra Nationala Radio trei partituri de mare virtuozitate: Saint-Saens - Introducere si Rondo capriccioso pentru vioara si orchestra, Bizet/Waxman - Carmen Fantasy pentru vioara si orchestra si Massenet - Meditatie din opera Thais.

Repertoriul serii va mai cuprinde si alte "bijuterii" muzicale, cunoscute si indragite de publicul larg, precum: Uvertura operei Barbierul din Sevilla (Rossini), Uvertura operei Nunta lui Figaro (Mozart), Suita din Lacul lebedelor sau Vals din Frumoasa din padurea adormita (Ceaikovski).

Mai multe informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio pe site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Eveniment Quarterly Report

Cine spune ministrul de Finanțe că sunt „răsfățați” și „invidioși”, după noile modificări fiscale. „Ar fi o nebunie acest lucru”
Cine spune ministrul de Finanțe că sunt „răsfățați” și „invidioși”, după noile modificări fiscale. „Ar fi o nebunie acest lucru”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că proprietarii de hoteluri şi restaurante sunt în continuare cei mai răsfăţaţi ca urmare a noilor măsuri fiscale, deoarece vor avea în...
Dacian Cioloş, apel la coordonarea acţiunilor opoziţiei pentru demiterea lui Marcel Ciolacu: Se poate depune o moţiune de cenzură fără AUR
Dacian Cioloş, apel la coordonarea acţiunilor opoziţiei pentru demiterea lui Marcel Ciolacu: Se poate depune o moţiune de cenzură fără AUR
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş face joi un apel la coordonarea acţiunilor opoziţiei pentru demiterea lui Marcel Ciolacu, el arătând că există o majoritate posibilă în Parlament,...
#concerte aer liber Orchestre Radio, #concerte Orchestre Radio Piata George Enescu, #concerte gratuite Bucharest Music Film Festival , #stiri timp liber