Turneul Pianul Calator, in Bucuresti: Concert 100% Mozart

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 19:04
1393 citiri
Turneul Pianul Calator, in Bucuresti: Concert 100% Mozart

Pianul Calator si Horia Mihail ajung la Bucuresti, unde vor sustine un recital extraordinar si concert cu orchestra, 100% Mozart.

Concertul cu Orchestra Nationala Radio va avea loc la Sala Radio din Bucuresti, pe 23 si respectiv 25 aprilie, prelungind astfel Sarbatorile Pascale cu doua adevarate sarbatori dedicate muzicii de calitate si celui mai mare compozitor al tuturor timpurilor: Mozart.

Dupa parcurgerea unui itinerar ce a cuprins aproape toate zonele istorice ale tarii, in al patrulea an de calatorie pianul calator a fost lasat in folosinta comunitatii locale din Roman, la Scoala de arta Sergiu Celibidache.

In premiera, la Pitesti, pe 3 aprilie si la Brasov pe 10 aprilie, Horia Mihail a fost solist si dirijor in acelasi timp interpretand impreuna cu filarmonicile din cele doua orase Concertul nr. 12 in la major pentru pian si orchestra, Concertul nr. 20 in re minor pentru pian si orchestra si Concertul nr. 23 in la major pentru pian si orchestra.

"Daca este sa vorbesc despre acesta experienta in premiera din viata mea, aceea de dirijor si solist in acelasi timp, as vrea sa amintesc sprijinul si bunavointa instrumentistilor din cele doua orchestre - cea din Pitesti si cea din Brasov. Nu am studii dirijorale, asa ca am avut nevoie de rabdarea lor pentru a ma face inteles si pentru asta le multumesc. Am emotii de fiecare data cand sunt in fata lor. La inceput nu stii cum reactioneaza, nu stii daca te faci inteles. Insa de la jumatatea repetitiei incolo, lucrurile merg firesc, pentru ca ne obisnuim unii cu ceilalti.

Multa lume m-a intrebat cum ma simt in aceasta postura - cea de dirijor - as spune ca nu ma simt dirijor, ci mai degraba un fel de conducator. Ma pot face mai bine inteles, fara sa apelez la un alt dirijor. Totusi ma simt eu insumi nu atunci cand dirijez, ci cand sunt in fata claviaturii", a spus Horia Mihail.

Tot in premiera absoluta, Horia Mihail, solist-concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio va incerca aceasta experienta alaturi de colegii sai din Orchestra Nationala Radio, vineri 25 aprilie la Sala Radio, nu inainte insa de a sustine un recital extraordinar, tot la Sala Radio, pe 23 aprilie. In recital, Horia Mihail va interpreta doua rondouri, doua fantezii si doua sonate din creatia mozartiana.

Pianul Calator va reveni, ca si anul trecut, in parcurile bucurestene, acolo unde a fost primit anul trecut cu mult entuziasm de simplii trecatori sau de melomani de toate varstele si conditiile, incantati sa petreaca o ora in aer liber in compania muzicii de cea mai buna calitate. Recitalurile vor avea loc in 10 mai in Parcul Herastrau si 11 mai in Parcul Cismigiu, cu sprijinul ARCUB.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#pianul calator Horia Mihail, #concert Horia Mihail Sala Radio, #turneu pianul calator , #stiri timp liber