Ce să faci în weekend în Capitală. De la festivalul mustului, unde strugurii vor fi zdrobiți cu picioarele, la evenimente cu cei mai tari artiști ai momentului VIDEO

Joi, 09 Septembrie 2021, ora 23:54
8932 citiri
Ce să faci în weekend în Capitală. De la festivalul mustului, unde strugurii vor fi zdrobiți cu picioarele, la evenimente cu cei mai tari artiști ai momentului VIDEO
Locuitorii Capitalei vor avea la dispoziție mai multe variante de petrecere a timpului liber FOTO Pixabay

Weekend-ul 10-12 septembrie se anunță unul plin pentru bucureșteni. În Capitală se vor organiza mai multe evenimente și festivaluri.

Locuitorii Capitalei vor avea la dispoziție mai multe variante de petrecere a timpului liber.

Festivalul mustului

„Festivalul de bun must și pastramă după gust” se organizează în perioada 10 – 12 septembrie, de vineri până duminica, în Parcul IOR din Capitală.

„Promitem zeci de mii de litri de must, de la producători renumiți din zona Vrancei, făcuți din prima recoltă de struguri de anul acesta, ce vă vor aşteapta la degustare la mustăriile special amenajate în buricul târgului. Punctul de atracție va fi reprezentat de stoarcerea mustului proaspăt chiar sub ochii trecătorilor prin zdrobirea strugurilor cu picioarele, de către fete îmbrăcate în costume populare, acompaniate de taraf autentic de lăutari.

De partea cealaltă, pentru cei cu adevărat gurmanzi, vor sfârâi grătarele într-o veselie, iar meniul nu va ţine deloc cu dieta cuiva.

Organizatorii promit spectacole culinare în aer liber, un adevărat festin culinar cu tone de pastramă aromată, adusa din Ardeal de la Stâna lui Nicolae Ciobanul de la Vințul de Alba, care va fi gătită în toate formele: pastrama de berbecuț la grătar, pastramă de oaie la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguță, cotlete de berbecuț la grătar, pastramă în bere la tigaie, sloi de oaie, pastramă friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu must proaspăt stors, dar și cu berbecuții și alte cărnuri la grătar, cârnați de Pleșcoi, mici, costițe, ciolane stropite din belșug cu must și vin, și de ce nu cu bere.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon,pregătite toate “în văzul lumii”, tot aici veți avea parte de deserturi savuroase, înghețată artizanală, înghețată de casă, clătite și gogoși, cheesecake și prăjituri cu fructe, turta dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri de cireșe și de vișine, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.

VA AȘTEPTĂM CU DRAG, DE VINERI PÂNĂ DUMINICĂ, ÎN PARCUL IOR DIN SECTOR 3 BUCUREȘTI, lângă Biserica Maramureșană! ”, transmit organizatorii.

Noaptea literaturii Europene

Un alt eveniment gratuit desfășurat în București este Noaptea literaturii Europene.

„Sâmbătă, 11 septembrie între 18.30-21.30 are loc Noaptea Literaturii Europene, iar pentru prima dată în istoria proiectului, publicul poate descoperi fragmente din literatura europeană pe Străzi Deschise.

Se vor citi pasaje din cărți aparținând unor autori din Grecia, Ungaria, Franța, Germania, România, Polonia, Cehia și Belgia în 4 locuri diferite:

🏛 Muzeul Național Al Literaturii Române (Str. Nicolae Crețulescu)

🏛 Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei 45)

🏛 Muzeul Național de Istorie a României/Palatul CEC Bank (Calea Victoriei 12)

🏛 Piața Odeon (în fața Teatrului Odeon)

SAGA Festival

Și Festivalul Saga se desfășoară în acest week-end în București.

După doi ani în care fiecare detaliu a fost pus la punct cu multă atenție si răbdare, astfel încât fanii să poată avea parte de un eveniment muzical memorabil - SAGA Festival își va deschide porțile publicului. Participanții vor fi martorii unui show audio-video unic și se vor bucura de unii dintre cei mai mari artiști ai muzicii electronice din lume, în timpul celor trei zile de festival, în București, în perioada 10-12 septembrie 2021, la ROMAERO Băneasa.

Artiștii care vor urca pe scenă sunt:

⚡ FULL LINE-UP ⚡

Alan Walker / Antonia / Avalan / Clean Bandit (DJ Set) / Don Diablo / Grasu XXL / INNA / John Newman / Masked Wolf / Mike Williams / MORTEN / NERVO / Nicky Romero / Oliver Heldens / Regard / Robin Schulz / Sickick / SIGALA / Sunnery James & Ryan Marciano / Tiësto / Topic / Vini Vici / W&W

🔥 UNDERGROUND 🔥

Adam Beyer / ADIN / Amelie Lens / ANNA / ARTBAT / Baggi / Carl Cox / Chris Liebing / Deborah De Luca / Denis Sulta / Dubfire / Eli Brown / Enrico Sangiuliano / Fisher / Franky Rizardo / Hot Since 82 / Joris Voorn / Joyhauser / Kölsch / Maceo Plex / Mathame / Meduza / Monika Kruse / Reinier Zonneveld (LIVE) / Solardo / Sonny Fodera / Spartaque / UMEK

Eveniment Quarterly Report

Artistul Guess Who, prins drogat la volan în miezul zilei în centrul Bucureștiului. Ce substanțe ar fi consumat
Artistul Guess Who, prins drogat la volan în miezul zilei în centrul Bucureștiului. Ce substanțe ar fi consumat
rapperul GuessWho a fost testat pozitiv pentru cocaină, după ce a fost oprit în trafic, miercuri, 27 septembrie, pe o stradă din Sectorul 1. ”La data de 27 septembrie a.c., în jurul orei...
Un adolescent de 17 ani din București a fost dat dispărut. Poliția face apel la populație
Un adolescent de 17 ani din București a fost dat dispărut. Poliția face apel la populație
Un adolescent de 17 ani din București, Sectorul 3, a fost dat dispărut marți. Băiatul plecase la școală și nu a mai revenit până în prezent. Minorul dispărut se numeşte STAN...
#Bucuresti, #weekend, #festival, #saga , #stiri timp liber