Bucurestenii, invitati in Herastrau de Ziua Politiei

Duminica, 21 Martie 2010, ora 13:29
1656 citiri
Bucurestenii, invitati in Herastrau de Ziua Politiei
Foto: Realitatea TV

Locuitorii Capitalei sunt asteptati, duminica, in Parcul Herastrau, sa participe la un eveniment organizat in aer liber cu ocazia zilei Politiei Romane, unde li se vor prezenta activitatile de zi cu zi ale politistilor, dar si dotarile de care dispun in executarea misiunilor.

Astfel, printre activitatile pregatite de oamenii legii pentru a marca 185 de ani de existenta a Politiei Romane se numara organizarea unor standuri expozitionale cu tehnica de ultima generatie, folosita in activitatea de politie, demonstratii ale "mascatilor" Politiei Romane si de dresaj canin sau o expozitie de arme si costume ale Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale.

De asemenea, cei care se vor afla duminica pe malul lacului Herastrau le va fi prezentat un laborator mobil de ultima generatie folosit de Institutul de Criminalistica pentru realizarea unei cercetari eficiente la locul comiterii unei infractiuni. Politistii criminalisti vor explica tuturor celor interesati ca laboratorul mobil indeplineste multiple functii si permite descoperirea si ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme si realizarea de portrete robot, acestea fiind doar cateva exemple, se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Echipe mixte, formate din politist conductor si caine, vor realiza diferite demonstratii de patrulare, de prindere si imobilizare a infractorilor sau de aparare la atacul prin surprindere. De asemenea, politistii de ordine publica vor prezenta diferite sisteme electronice de paza, iar judiciaristii vor scoate in evidenta preocuparea pentru gasirea copiilor disparuti si cooperarea cu Centrul pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual, fundatie care acorda sprijin in cazul cercetarilor privind disparitiile sau cazurile de exploatare sexuala a copiilor.

Pe toata perioada manifestarilor, politistii vor imparti pliante cu materiale de prevenire si vor prezenta diferite campanii desfasurate de Politia Romana, pentru combaterea si prevenirea infractionalitatii.

Copii se vor bucura de o atentie deosebita din partea politistilor, pentru cei mici fiind organizate multe concursuri distractive cu premii atractive, se mai arata in comunicatul Politiei Romane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ziua Politiei Parcul Herastrau, #Ziua Politiei Bucuresti , #teatre