Bucurestiul, plin de evenimente in luna decembrie

Duminica, 07 Decembrie 2008, ora 11:59
3973 citiri
Bucurestiul, plin de evenimente in luna decembrie

Mos Nicolae a dat startul Sarbatorilor de Iarna si cum era de asteptat Bucurestiul abunda in evenimente pentru toate buzunarele si pe toate gusturile. Timp sa avem.

Vom putea participa in decembrie la targuri de Craciun, piese de teatru, concerte si spectacole dedicate copiilor.

Targurile de Craciun vor fi organizate in Parcul Unirii, Tineretului, pe Bulevardul Unirii, in Parcul Herastrau si Piata Constitutiei de pe 6 decembrie pana pe 4 ianuarie. Pe Edgrar Quinet, in toata aceasta perioada va fi organizat Targul mestesugarilor si buchinistilor.

Pe 7 decembrie, de la ora 19.00, in Parcul Unirea, va concerta Trupa Veche, urmata de Lautarii din Chisinau si de Paula Seling la ora 21.00. In Parcul Tineretului de la ora 21.00 va canta Analia Selis.

Pe 13 decembrie in Parcul Unirii va canta Mircea Baniciu la ora 19.30, iar de la ora 21.00 va canta Nicu Alifantis.

Tot in Parcul Tineretului, pe 14 decembrie, pe langa spectacolele de colinde care vor avea loc ziua (incepand cu ora 11.00), vor concerta si Ducu Bertzi (la ora 19.30) si Alexandra Ungureanu & Crash (ora 21.00). Directia 5 vor canta de la ora 20.30 in Parcul Tineretului.

La targul "The Christmas Bazaar 2008", care va avea loc la Romexpo in pavilioanele 20 si 21, vor fi prezentate obiceiuri din 30 de tari. Sumele stranse din vanzarea produselor vor fi folosite pentru sustinerea unor proiecte sociale din Romania, potrivit Agrepres.

Evenimentul se va deschide duminica la ora 11.00 si va cuprinde un festival international de muzica si dans si o parada a constumelor traditionale.

Spectacolul Proms of Delight va avea loc la Ateneu, pe 9 decembrie. IN cadrul lui vor canta tenorul Teodor Ilincai, soprana Crina Zancu, flautistul Ion Bogdan Stefanescu, grupul vocal Acapella acompaniati de orchestra Bucharest Symphonic Pops. Invitata speciala: Monica Anghel.

Si Emir Kusturika va sustine un concert la Sala Palatului pe 10 decembrie, unde se va putea auzi muzica de inspiratie folclorica balcanica cu sonoritati rock.

Joi, David Bisbal, cantaretul de origine spaniola, cunoscut pentru hituri ca "Buleria" si "Corazon Latino", va canta pentru prima data in Romania, la Sala Palatului. Spectacol lui face parte din cadrul Proiectului National Cultural 2009 - ARTA CONTRA DROG.

In cadrul aceluiasi proiect, peste 300 de artisti din Romania, India, Rusia, Spania, Egipt si Franta vor canta alaturi de Damian Draghici si orchestra sa pe 12 decembrie la Sala Palatului.

Tot in aceasta saptamana, pe 13 decembrie, de la ora 19:30, la Sala Palatului, intr-un decor de Craciun, specific maramuresean, va avea loc singurul concert pe care Stefan Hrusca il va sustine in Bucuresti.

In weekend mergem la Opera

Sambata se pune in scena spectacolul de opera Samson si Dalila cu ANDREW RICHARDS si SYLVIE BRUNET ca protagonisti, cu incepere de la ora 18.30. Duminica ascultam aici colinde interpretate de Mariana Colpos, Liliana Matei Ciuca, Marius Manea, Pompeiu Harasteanu, Dorina Chesei, Iordache Basalic, Teodor Ilincai, Mihaela Stanciu, iar dirijor va fi Iurie Florea. Concertul la oar 18.30.

Daca nu la Opera, atunci la Teatru

Teatrul National Bucuresti pune in scena saptamana aceasta 13 spectacole printre care Eduard al III-lea cu Ion Caramitru in rolul principal, duminica in Sala Mare. Cel mai scump bilet ajunge la 30 de lei, iar cel mai ieftin 6 lei.

In sala Atelier se joaca pe 12 decembrie piesa Istoria comunismului povestita pentru bolnavii mintal, de Matei Visniec, cu Claudiu Bleont in rolul principal.

Marti puteti vedea piesele Molto, gran' impressione de Romulus Vulpescu, Cinci femei de tranzitie de Rodica Popescu Bitanescu si Sapte dintr-o lovitura, de Lia Bugnar, toate cu incepere de la ora 19.00.

La Bulandra se joaca Mascariciul cu Horatiu Malaele, de joi pana duminica, in sala Toma Caragiu.

Teatrul Odeon pune in scena Ionesco- cinci piese scurte, marti de la 19.00, iar in zilele urmatoare piesele: Sunt propria mea sotie, E doar sfarsitul lumii, Extrem si Umbre de lumina. Acesta din urma este un "one man show", cu Razvan Maziliu.

Si Teatrul de revista Constantin Tanase va pune la dispozitie ofertele sale: sambata puteti vedea, cu incepere de la ora 18.00, Scandal in Paradis, iar duminica de la aceeasi ora se va juca piesa Pofta buna la Tanase.

Acestea sunt doar cateva dintre spectacolele ce vor avea loc in Bucuresti saptamana aceasta. Timp sa avem.

Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
#concerte, #spectacole, #Bucuresti, #piese teatru, #targuri Sarbatori , #teatre