Cat costa sa-ti dai copilul la tenis daca vrei sa faca performanta

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 10:40
5092 citiri
Cat costa sa-ti dai copilul la tenis daca vrei sa faca performanta

Un parinte poate ajunge sa investeasca chiar si 40.000 de euro daca doreste ca, in circa zece ani, copilul lui sa faca performanta in tenis.

Este posibil ca ulterior parintele sa isi recupereze banii, dar doar in conditiile in care cel mic nu abandoneaza intre timp iar rezultatele incep sa apara, scrie Gandul.

Parintii care vor sa-si vada copiii jucatori de tenis trebuie sa ia in calcul doua aspecte foarte importante: talentul si banii.

Totul costa destul de mult, de la echipamente la antrenor, de la bilete de avion la camere de hotel. Pentru anii de inceput, un parinte trebuie sa plateasca in jur de 2.500 de euro pe an pentru lectiile de tenis si echipament.

"Un copil poate sa inceapa tenisul si la patru ani, dar este foarte important ca la aceasta varsta tenisul sa fie o joaca pentru el. Niciodata un parinte sa nu isi dea copilul sa faca tenis de performanta de la patru ani si in nici un caz sa nu-l lase sa lucreze cu un antrenor particular.

La varste fragede totul trebuie sa fie o joaca, iar copilul trebuie sa fie neaparat intr-o grupa cu mai multi copii. Trebuie sa joace tenis cu rachete mai mari, cu mingi de burete, totul sa fie facut in joaca", spune Claudiu Munteanu, antrenor de tenis de mai bine de un deceniu, cel care a reusit sa-l duca pe Victor Crivoi de pe locul 300 in lume pana pe pozitia 85 ATP.

Acesta ii sfatuieste pe parinti sa isi incurajeze copiii sa participe la turnee si, daca le place sa joace, castiga si se simt bine pe teren, atunci pot decide sa se concentreze asupra carierei lor.

"Un parinte nu are de ce sa cheltuiasca mai mult de 2.500 de euro pe an, in jur de 200 de euro pe luna. Din acesti bani platesti antrenorul, cumperi un echipament pe care dai 400 de euro, bani pentru doua rachete bune, pentru o pereche de adidasi si pentru haine, in conditiile in care mingii de tenis se gasesc la toate cluburile si nu il costa nimic pe parinte", mai spune antrenorul.

Citeste si:
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de sâmbătă două hotărâri privind acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi scoaterea de...