De Sf. Maria, plimbari gratis cu vaporasul pe Herastrau

Sambata, 15 August 2009, ora 08:57
1371 citiri
De Sf. Maria, plimbari gratis cu vaporasul pe Herastrau

Bucurestenii pot sarbatori, cu mic cu mare, Sfanta Maria si Ziua Marinei in Herastrau, prin plimbari gratis cu vaporasul sau pot inchiria barci cu rame.

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) alaturi de Liga Navala sarbatoreste pe lacul Herastrau- Ziua Marinei Romane. Festivitatile se vor desfasura incepand cu ora 9.30, pe lacul Herastrau, iar programul evenimentelor cuprinde iesirea pe apa a zeului Neptun, ceremonia de ridicare a pavilionului, precum si slujba unui sobor de preoti, care va comemora marinarii cazuti la datorie.

Bucurestenii pot asculta cantece ale fanafarei Marinei Militare si pot asista la aruncarea unei salbe de flori in forma de ancora, jocuri marinaresti la ponton - precum trasul la parama, umplerea butoaielor si concurs de tras la rame.

"Vom participa la ceremonie cu 12 ambarcatiuni, printre care vor fi si cele 4 ambarcatiuni inmatriculate recent - Herastrau 1, Herastrau 2, Herastrau 3 si Herastrau 4, cu capacitate de 25 si respectiv 10 persoane. Am reusit sa finalizam actele necesare pentru aceste amabrcatiuni, pentru ca in plin sezon sa putem suplimenta cerinta de agrement de pe lacul Herastrau", a declarat Radu Popa director general ALPAB.

Administratia Lacuri va oferi curse gratuite, pentru publicul dornic sa admire lacul Herastrau. De asemenea, ALPAB a invitat sa participe la eveniment un numar de 100 de copii de la diverse centre de plasament din toate sectoarele Bucurestiului.

Pe lacul Herastrau se pot face plimbari sau traversari cu vaporasul sau salupa, iar costul pentru o plimbare cu vaporasul este 5 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii si pesionari. De asemenea, se pot inchiria barci cu rame la costul de 5 lei /ora sau hidrobiciclete pentru 10 lei/ora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Herastrau plimbare gratis vaporas, #manifestari Sfanta Maria Herastrau , #teatre