Distractie si concursuri pe partiile din Straja

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 20:46
1314 citiri
Distractie si concursuri pe partiile din Straja

Cei peste 3.000 de turisti aflati la Straja in weekend-ul care tocmai a trecut au avut parte de multa distractie, de vreme excelenta si zapada numai buna de schiat.

Toate cele sase partii de schi s-au deschis oficial, dat fiind faptul ca startul de zapada pe unele portiuni depasea si un metru. Este primul week-end din sezon in care statiunea montana a fost plina de turisti. "Partiile sunt excelente, iar vremea superba. Am venit prima data la schi in acest sezon pentru ca nu a fost pana acum zapada si am asteptat-o. Si in week-endul viitor vom fi aici ", spune Cristian din Craiova.

"Este super, partiile sunt amenajate si nu este ingramadeala. Te dai cu schiurile sau snow-board-ul fara probleme", ne spune si Dariana din Timisoara.

O parte dintre turistii veniti la Straja au urcat la schitul din inima muntelui sau la Crucea din varful Straja pentru a se reculege pret de cateva momente. "Am fost la schit, iar acum stam putin si aici, la Cruce. Peisajul este de vis si e pacat sa vii aici, in Straja si sa nu urci la Cruce", ne spune Mihai din Arad.

Emil Parau, proprietarul unui motel din Straja, spune ca pentru acest an oferta este extrem de atractiva, iar toate tarifele sunt inghetate la nivelul anului trecut.

Telescaunul costa 11 lei dus-intors, sau 6 lei o calatorie, un drum cu teleschiul costa intre 2 lei si 3 lei, in timp ce o noapte de cazare costa de la cateva zeci de lei si pana la 100 de lei cu tot cu masa. Statiunea dispune de masini de batatorit zapada si puncte de inchiriat echipament. Inchiriatul unui echipament complet de schi costa 30 de lei pe zi, iar unul de snow-board 35 de lei pe zi.

Dupa ce stai cateva ore pe partie iti vine pofta de mancare, lucru pe care cabanierii nu l-au uitat. Pentru a-i castiga pe turisti si la acest capitol proprietarii de pensiuni se intrec in tot felul de mancaruri specifice si traditionale si cu vin fiert servit la baza partiilor, iar preturile sunt acceptabile.

Siguranta pe partie

Pentru siguranta celor ce prefera muntele, in Straja sunt zilnic 18 salvamontisti, gata oricand sa intervina. Punctele de salvamont se gasesc la capatul superior al telescaunului si la vechea cabana Straja. Alaturi de salvamontisti siguranta turistilor o asigura si jandarmii montani care patruleaza pe toate partiile.

Ei ii ajuta pe incepatorii care se aventureaza pe culmi si supravegheaza partiile de la ora 9.00, cand pornesc instalatiile si pana la ora 24.00, cand acestea se opresc.

Incep competitiile

De week-endul viitor, in statiunea Straja incep competitiile de schi si snowboard. Startul intrecerilor va fi dat insa de Festivalul Oamenilor de Zapada, programat la sfarsitul saptamanii viitoare, odata cu vacanta copiilor.

"Organizam acest festival acum pentru ca se adreseaza in special copiilor si fiind vacanta cu siguranta vor veni foarte multi. Suntem la editia a doua, iar din experienta de anul trecut putem spune ca acest festival atrage foarte multi concurenti, care mai de care mai ingeniosi", spune Parau, organizatorul evenimentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#schi partie Straja, #tarife program partie Straja , #teatre