Festivalul George Enescu incepe duminica, casa s-a inchis

Duminica, 30 August 2009, ora 08:00
1796 citiri
Festivalul George Enescu incepe duminica, casa s-a inchis

Editia a XIX-a Festivalului si Concursului International "George Enescu" va debuta, duminica seara, la Opera Romana din Bucuresti, cu casa inchisa si o multime de demnitari pe lista invitatilor, potrivit organizatorilor.

Incepand cu ora 19.00, pe scena prestigiosului eveniment muzical va fi prezentata opera "Oedip", compusa de George Enescu si montata in coproductie de Theatre du Capitole din Toulouse si de Opera Nationala din Bucuresti, in regia lui Nicolas Joel. Spectacolul va fi sustinut cu concursul corului si al orchestrei Operei Nationale din Bucuresti, sub bagheta dirijorului Oleg Caetani si cu baritonul francez Franck Ferrari in rolul principal. Libretul operei este in limba franceza.

Cifrele vanzarilor de bilete arata un interes foarte mare pentru festival, putine fiind spectacolele si concertele la care mai exista locuri disponibile. "Incasarile din vanzarea de bilete pentru intreg festivalul se ridicau, pana vineri, la 10 miliarde de lei. Concertele de noapte de la Ateneu, programate de la ora 22,30, sunt toate sold out, in timp ce pentru concertele de la ora 17,00 de la Ateneu, au mai ramas libere doar 10% din locuri. De asemenea, pentru concertele de la Sala Palatului au mai ramas bilete in proportie de doar 10-15%. Spectacolele de balet sunt vandute integral, in timp ce la spectacolele de opera au mai ramas locuri disponibile doar in proportie de 20%. La eveniment si-au anuntat participarea nu mai putin de 84 de jurnalisti din strainatate, de la agentii si publicatii dintre cele mai importante", a declarat, pentru NewsIn, directorul Artexim, Mihai Constantinescu.

In seara de deschidere a festivalului, sunt asteptati in sala si foarte multi demnitari, care au solicitat invitatii prin intermediul institutiilor pe care le reprezinta. "Printre personalitatile care au solicitat invitatii la << Oedip >> se numara presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc, ministrul Culturii, Theodor Paleologu, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si presedintii comisiiilor de Cultura din parlament, Sergiu Nicolaescu si Raluca Turcan. Participarile nu au fost confirmate inca", au precizat reprezentantii Arterxim.

Editia de anul acesta a festivalului va avea loc, intre 30 august si 26 septembrie, pe scenele de la Ateneul Roman (capacitate de peste 700 de locuri), Sala Palatului (peste 3.200 de locuri), Opera Nationala din Bucuresti (peste 950 de locuri) si Sala Mare a Teatrului National din Bucuresti (peste 1.000 de locuri).

Citeste si:
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Parlamentarii PNL vor participa miercuri, 20 octombrie, la votul din Parlament pentru Guvernul Cioloş, însă nu vor vota, potrivit unei decizii a Biroului Executiv, a anunţat secretarul general...
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Fostul președinte USR Dan Barna a vorbit luni seara, 18 octombrie, despre șansele ca guvernul Cioloș să fie votat în Parlament. Acesta l-a comparat pe actualul lider al USR cu Leonidas și a...
Sursa: rNews