Platforma online TIFF va difuza saptamanal spectacole de teatru si dans contemporan

Comunicat de presa
Miercuri, 22 Aprilie 2020, ora 13:45
12147 citiri
Platforma online TIFF va difuza saptamanal spectacole de teatru si dans contemporan

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalului International de Film Transilvania, gazduieste un nou proiect menit sa aduca artistii independenti mai aproape de publicul lor, explorand, in vremuri de distantare sociala, noi moduri de "a ne duce" la cinema sau la teatru.

Incepand de joi, 23 aprilie, unlimited.tiff.ro va difuza saptamanal spectacole de teatru si dans contemporan, in seria Play Unlimited: Teatru nou la tine acasa.

Selectia cuprinde peste zece spectacole, perspective originale asupra lumii noastre de dinainte si de dupa #StamAcasa.

Publicul va avea astfel acces la creatiile si viziunile unora dintre cei mai apreciati artisti de pe scena independenta din Romania, cea mai dinamica, dar si cea mai afectata de restrictiile actuale.

Orice bilet cumparat inseamna nu doar o experienta noua, ci si un sprijin acordat sectorului independent.

Costul unui bilet per spectacol este de 30 de lei (in momentul platii, va figura echivalentul sumei in dolari). Productiile vor avea premiera online in fiecare marti si joi, de la 20:00, si vor fi putea fi vizionate contra cost, timp de o luna, de oriunde din lume.

Spectacolele sunt in limba romana si nu au subtitrari.

Abonatii TIFF Unlimited au acces la spectacole din momentul in care sunt disponibile online.

Biletele pentru primele trei spectacole din program, Birdville, Colibri si 153 de secunde, pot fi cumparate in avans accesand fiecare spectacol in parte, cu click pe pre-order.

Joi, 23 aprilie, ora 20.00

Birdville

Un spectacol de dans intermedia despre un oras virtual utopic, populat de oameni hibridizati, imbracati cu corpuri augmentate, care traiesc intr-o lume generata numeric.

Fiecare miscare a lor da nastere unui algoritm vizual si sonor, care se modifica in timp real. Cuvintele si sunetele celor patru performeri raman suspendate in spatiu si timp, intr-un loop infinit si un teritoriu al emotiilor incerte. Bilete, aici.

Coregrafie: Simona Deaconescu

Performeri: Alexandra Balasoiu, Denis Bolborea, Eliza Trefas, Cosmin Vasile

Multimedia & platforme interactive: KOTKI visuals

Scenografie: Andreea Simona Negrila

Sound design: Denis Bolborea

Light design: Dragos Petrisor

Filmare: Alina Usurelu, Lavinia Pollak, Sabina Suru

Montaj: Alex Gheorghe

O co-productie POINT si Tangaj Dance

Marti, 28 aprilie, 20.00

Colibri

De Garret Groenveld. Un spectacol cu Daniel Popa si Irina Margareta Nistor

Suntem la o pandemie distanta de lumea din Colibri - o comedie absurda despre un viitor apropiat in care ce tie nu-ti place, altuia nu-i pasa. Daca esti fan 1984, Handmaid's Tale sau Black Mirror, nici universul propus de autorul Garret Groenveld in Colibri nu te va lasa rece. Bilete, aici.

Regie si scenografie: Daniel Popa

O productie Doctor's Studio, in colaborare cu Teatrul LUNI de la Green Hours (52 min.)

Joi, 30 aprilie, 20.00

153 de secunde

Un performance-eseu care pune in discutie, dintr-o perspectiva subiectiva, implicatiile politice, morale si afective ale unui moment care a ajuns in profunzimea texturii sociale, mobilizand o miscare de solidarizare fara precedent, dar si un proces complex de reflectie asupra generatiei milenialilor.

Spectacolul porneste de la povestea unei supravietuitoare a incendiului din Colectiv si devine un eseu artistic despre o generatie aflata in blocaj. Analizeaza conditia de tanar adult in Romania, schimbarea si, mai ales, imaginarul schimbarii. Bilete, aici.

Regia: Ioana Paun

Scenografia: Catalin Rulea

Documentare: Laura Stefanut, Smaranda Nicolau

Scenariu: Svetlana Carstean

Coloana sonora: Sillyconductor

Miscare: Andreea David

Compozitie muzicala speciala: Diana Miron

Performeri: Irina Artenii, Andrei Catalin, Claudia Chiras, Sorin Dobrin, Lorena Luchian, Alice Mihalache, Denisse Moise, Cristina Negucioiu, Ana Maria Pop, Ingrid Robu, Adina Raducan, Amelia Stuparu, Teodora Tudose, Octavian Voina

Producatoare: Biatrice Cozmolici

Razvan Leucea - imagine, video

Artista asociata: Nicoleta Lefter

O productie a Centrului National al Dansului din Bucuresti.

TIFF Unlimited este primul serviciu de streaming (SVoD) lansat de un festival de film din Romania si singurul produs de acest gen din Europa Centrala si de Est.

TIFF Unlimited este disponibil online si in aplicatiile iOS si Android (mobile, Android TV si Apple TV), cu un catalog de peste 100 de titluri, actualizat constant. Platforma poate fi accesata pe baza de abonament lunar sau anual.

Noii abonati beneficiaza de o perioada extinsa de free trial de 14 zile. Detalii pe unlimited.tiff.ro.

Ii puteti urmari pe: unlimited.tiff.ro | FB:@tiffunlimited| Instagram | YouTube

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#teatru online izolare coronavirus , #teatre