Sibiu: Primul cinematograf solar, in Piata Mare

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 23:12
1149 citiri
Sibiu: Primul cinematograf solar, in Piata Mare

Cinefilii sibieni pot vedea in premiera duminica, 24 ianuarie, de la ora 16,00, filme ecologiste la un cinematograf solar, care va fi amplasat in Piata Mare din centrul istoric al municipiului, a declarat marti unul dintre organizatori, Ecaterina Lia, de la Asociatia KultART.

"Acest cinematograf solar va fi amplasat pentru prima data la Sibiu si ulterior in alte orase din tara. Daca nu va fi un cer insorit in ziua proiectiei, ecranul cinematografului va fi alimentat cu energie solara, captata in baterii solare care pot asigura curent timp de opt ore'"- a declarat pentru Agerpres Ecaterina Lia, de la Asociatia KultART.

Sibienii pot vedea la cinematograful solar scurtmetraje cu subiecte ecologiste, timp de 45 de minute. Unii cinefili vor putea urmari filmele ecologiste pe patine, pentru ca in apropierea cinematografului solar se afla patinoarul artificial din oras.

Cosymo's Solar Cinema reprezinta o caravana a filmului ecologic care ajunge la Sibiu pe 24 ianuarie. Organizatorii au pregatit si alte surprize, care vor intari mesajul ecologist al proiectiilor: grupul "The Oracles"- cu performance-uri de jonglerie, muzica, animatie stradala, Catalin Dragnei - cu un show de eco stand-up, dar si un animat spectacol de lumina si foc. Pe durata programului, publicul va putea admira si o proiectie de fotografie a artistului Radu Stancu.

In prezent, in municipiul Sibiu mai functioneaza un singur cinematograf clasic - cinematograful ARTA -, singurul dat in folosinta dupa 1989 in Romania. Cinefilii mai pot vedea filme 3D intr-un cinema amplasat in centrul comercial al orasului si filme documentare antropologice la studioul de film ASTRA. Din 2007, anul Capitalei Culturale Europene, sibienii au transformat in sali de cinema un cort multifunctional, dar si pietele istorice, unde au fost amplasate ecrane uriase si au fost proiectate filme in festivalurile de film.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cinematograf solar Sibiu, #cinematograf Piata Mare , #teatre