Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Turistii au luat cu asalt partiile din Straja

Vineri, 05 Februarie 2010, ora 15:21
1011 citiri
Turistii au luat cu asalt partiile din Straja
Foto: Marius Mitrache

Statiunea montana Straja se anunta a fi supraaglomerata in acest weekend, cateva mii de turisti fiind asteptati sa se bucure de zapada si de partiile de schi.

Multi dintre cabanieri spun ca au pregatit fel de fel de surprize si multe concursuri pentru ca distractia sa fie maxima.

"Este zapada foarte buna, partiile sunt in regula, iar turistii se distreaza. Pentru sfarsitul de saptamana avem mai multe concursuri de divertisment pe partie, iar castigatorii vor primi premii. Vremea sa fie buna ca de distractie ne ocupam noi", declara Emil Parau, om de afaceri.

Sute de copii in tabara de la Straja

Sute de copii si-au petrecut vacanta in tabara la Straja si au invatat sa schieze.

"Am venit din Arad in tabara si astazi (n.red., vineri) plecam. Ne-am simtit foarte bine, iar dupa o saptamana toti copiii au invatat sa schieze", spune coordonatorul grupului.

Toate cele sapte partii de schi din Straja sunt in perfecta stare, iar multi dintre turisti au schiat si in nocturna. Pe langa schi, acestia au putut face drumetii la schitul din inima muntelui, la Crucea din varful Straja si au inlocuit schiurile cu sezlongurile.

"Am stat de duminica si pana joi seara si a fost super. Partiile sunt foarte bune, instalatiile functioneaza, zapada este minunata. Si vremea a fost destul de buna si chiar am stat pe terasa la plaja", spune o turista venita din Petrosani.

Salvamontistii, in alerta

Cei 18 salvamontisti care intervin in Straja sunt in permanenta in alerta maxima, din cauza numarului mare de turisti. Salvamontistii le recomanda celor care practica sporturile de iarna sa fie atenti si sa nu se aventureze pe partiile mai dificile daca nu se descurca.

Potrivit salvamontistilor, in acest sfarsit sa saptamana se asteapta sa vina la Staja peste 3.000 de turisti.

Si celelalte zone de agrement din Valea Jiului au fost pline de turisti in vacanta elevilor. Cabana Mija, spre exemplu, reprezinta una dintre destinatiile pe care mai ales localnicii o aleg pentru sfarsitul de saptamana. Aici este amenajata si o partie speciala pentru sanie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#partie schi Straja, #tabara copii Straja, #statiune montana Straja , #teatre