Unde ne putem distra in Bucuresti in saptamana 20-26 aprilie

Luni, 20 Aprilie 2009, ora 10:23
1069 citiri
Unde ne putem distra in Bucuresti in saptamana 20-26 aprilie

Cel mai nou film regizat de Clint Eastwood, piese de referinta ale dramaturgiei ruse, Haydn si Beethoven in interpretarea cvartetului Belcea, dar si un recital al trupei Tapinarii, se numara printre cele mai interesante repere culturale din agenda culturala bucuresteana a saptamanii 20 - 26 aprilie, potrivit NewsIn.

Luni, 20 aprilie, in cinematografele bucurestene, va putea fi vizionata drama "Gran Torino", regizata de Clint Eastwood si nominalizata la Globurile de Aur 2009. Regizorul joaca si rolul principal, al unui veteran de razboi care, in ciuda personalitatii sale de fier, intampina dificultati in a se adapta la schimbarile inevitabile din realitatea imediata.

"Gran Torino" este primul film regizat de Eastwood dupa "Million Dollar Baby", care a castigat patru Oscaruri in 2005 si ruleaza in cinematografele Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema, Studio si The Light.

Marti, 21 aprilie, Teatrul National prezinta, la Sala Amfiteatru, spectacolul cu piesa "Un duel", de Cehov, in regia lui Alexandru Dabija. Din distributie fac parte actori din tanara generatie precum Axel Moustache, Razvan Oprea si Marius Rizea, dar si cunoscutul Vlad Ivanov, interpretul domnului Bebe din "4 luni, 3 saptamani si 2 zile".

"Un duel" reconstituie atmosfera tipica dramaturgiei rusesti, in care personajele, printr-o intorsatura neasteptata de situatie, se salveaza din criza existentiala marcata de una dintre marile teme cehoviene, deterioarea relatiilor umane. Spectacolul va incepe la ora 19.00, iar pretul biletului este cuprins intre 16 si 30 lei.

Miercuri, 22 aprilie, Cvartetul Belcea va sustine un recital extraordinal la Ateneul Roman, de la ora 19.00. Programul concertului include lucrari de referinta ale muzicii clasice, semnate de Joseph Haydn si Ludwig van Beethoven. Cvartetul Belcea este unul dintre cele mai apreciate ansambluri camerale de astazi, recompensat cu numeroase premii, printre care si cel decernat de Societatea Filarmonica Regala, in 2001.

Din 2007, la initiativa Institutului Cultural Roman si cu sprijinul Filarmonicii "George Enescu", Cvartetul Belcea a devenit cvartet in rezidenta la Ateneul Roman. Pretul biletului este cuprins intre 16 si 20 de lei.

Joi, 23 aprilie, trupa de folk alternativ Tapinarii va canta, de la ora 21:00, in clubul 100 Crossroads. Spectacolul se intituleaza "O seara pentru femei!", iar intrarea costa 15 lei si, respectiv, 10 lei pentru studenti. Una dintre cele mai nonconformiste trupe de azi, duetul Tapinarii contrariaza si, deopotriva, place atat prin stilul muzical, ce poate fi asemanat cu cel al Adei Milea, cat si prin textele ce aduc a poezie post-modernista.

Vineri, 24 aprilie, iubitorii de jazz sunt asteptati la concertul Ozanei Barabancea, care va avea loc la clubul XO Piano Cafe, de la ora 21.30. Formata ca solista de opera, Barabancea s-a consacrat si ca interpreta de jazz, a facut parte din distributia muzicalului "Chicago", a jucat in diverse seriale si, in prezent, este profesoara de canto.

Interpreta i-a avut ca profesori pe Anca Parghel si Marius Popp, iar in cariera sa a sustinut numeroase turnee in tara si in strainatate. In anul 2000, a fost invitata sa sustina un recital la Festivalului de Jazz din Londra, cu ocazia inmanarii premiilor Royal College of Music. Biletul de intrare la concertul de vineri costa 30 de lei.

Sambata, 25 aprilie, la Studioul "Horia Bernea" din Muzeului Taranului Roman, vor putea fi vizionate, incepand cu ora 17.30, scurtmetraje regizate de tinere absolvente ale Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografie. Initiativa face parte din proiectele culturale de promovare a noului val de cineasti si a peliculelor acestora, dar si de sustinere a dialogului creatorilor cu publicul din Romania. Pretul biletului variaza intre doi si sase lei.

In ultima zi a saptamanii, duminica, 26 aprilie, Teatrul Lucia Sturdza Bulandra prezinta "Casatoria" de Gogol, in regia lui Yuri Kordonski. Piesa poarta subtitlul "O intamplare absolut incredibila in doua acte" si are pe afis nume mari ale scenei romanesti, precum Victor Rebengiuc, Irina Petrescu, Mariana Mihut, Doru Ana si Razvan Vasilescu, alaturi de Andreea Bibiri si Cornel Scripcaru.

Regizorul a mai pus in scena, in ultimii ani, spectacole importante precum "Unchiul Vanea" de Cehov si "Inima de caine", scrisa de Mihail Bulgakov. Piesa "Casatoria" se va juca la Sala Izvor, de la ora 19.00, iar pretul biletelor variaza intre 13,25 si 26,50 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#agenda culturala Bucuresti, #filme teatre Bucuresti , #teatre