1 Mai, atunci si acum - vezi ce spun vedetele, Tu cand crezi ca era mai bine?

Duminica, 01 Mai 2011, ora 10:55
2797 citiri
1 Mai, atunci si acum - vezi ce spun vedetele, Tu cand crezi ca era mai bine?
Foto: pinkgirl

Este 1 mai si toata lumea a plecat fie la mare, fie la munte, fie la padure, la un gratar cu prietenii. Indiferent de varsta, un lucru este sigur: toata lumea isi doreste sa se distreze fie cu familia, fie cu prietenii. Intrebarea este ce reprezinta distractia pentru fiecare dintre noi.

Raspunsul ar fi ca difera de la om la om si de la varsta la varsta. Dar daca ne intrebam daca "a te distra" acum este diferit fata de "a te distra" acum 10-15-20 de ani, ce raspuns am primi? Sa vedem ce parere au persoanele publice din Romania.

Deputatul Alina Gorghiu a fost foarte incantata de provocarea noastra de a se gandi la diferenta dintre petrecerile din timpul adolescentei sale si cele de acum. "Acum vreo 15-18 ani, eram copilul din Curtea de Arges, membrul de baza al gascutei din cartierul de langa Fantana lui Manole. Ne jucam mult, doar asta era distractia zilnica, eram tot timpul in parcul de langa blocuri, bateam mingea, jucam elasticul si nuculita, faceam curse cu bicicletele si, la sfarsit de saptamana, fugeam cu cortul pe Transfagarasan.

Petrecerile erau cu ghidusii si cu detaliile vremii: erau suficiente cateva felii de salam, pe care le mancam cu paine, cateva sticle cu suc si trei casete cu Metalica, Beatles sau Glen Medeiros. Radeam tot timpul si ne bucuram teribil ca suntem impreuna. A fost cea mai romantica perioada din viata mea de adolescent", isi aduce aminte cu drag deputatul PNL.

Lucrurile s-au schimbat in momentul in care Alina Gorghiu a venit in Capitala, "au inceput petrecerile in camin, cluburile cu studentii si concertele", a spus deputatul pentru Ziare.com, mentionand ca de atunci a intervenit tot mai des "scuza ca nu pot sta mult, ca maine am treaba, ca trebuie sa fiu fresh!".

In prezent, iesirile Alinei Gorghiu se limiteaza "la cateva concerte, la evenimente in familie sau la seri rare, in care canta Publika pe undeva! Adica nici distractia nu mai e ce a fost", adauga deputatul zambind.

Dana Savuica este fidela distractiei de pe litoralul romanesc. In acest an va merge cu familia la Olimp si se va rasfata la hotel Spa Cocor. Vedeta spune ca din punctul sau de vedere distractia nu s-a schimbat foarte mult, cu exceptia faptului ca "nu mai stam ingramaditi in camera la hotel de 3 stele, asa cum o facem cand eram studenti"

Calin Goia crede ca cel mai bine si mai intens te distrezi la 20 de ani, "vorba cantecului", ne-a spus cantaretul. "Pe urma incepi sa fii mai ocupat si nu mai ai la fel de mult timp si energie. Important insa e sa nu renunti... si cand apuci, sa-ti faci de cap pana dimineata", a continuat artistul.

Si Calin este de parere ca distractia de acum nu mai este la fel ca pe vremuri, dar se bucura ca exista.

"Bineinteles ca distractia nu mai e ca acum 10-15 ani. Cum nici acum 10-15 ani nu era la fel ca acum 30 de ani. Fiecare generatie cu distractia ei. Ideea e ca exista si asta e cel mai bine!", ne-a mai spus cantaretul.

Dan Helciug ne-a spus zambind ca atunci cand avea 15 ani "mergeam linistit cu cortul, fata si chitara, in Vama Veche. Azi mi-e teama sa fac acelasi lucru. Pentru ca s-ar putea sa ma intorc fara cort, fara fata si fara chitara sau s-ar putea sa nu ma mai intorc deloc".

Crina Matei ne-a spus ca in urma cu 15 ani era studenta la Academia de Teatru si Film si ca distractia sa se consuma dupa orele de repetitii sau filmari si ca nu simte o foarte mare diferenta intre timpurile acelea si prezent.

"Am privilegiul ca mi-am facut din hobby o profesie careia ii dedic cam tot timpul asa incat si cand am un strop de timp liber, tot in acelasi anturaj ma regasesc cel mai bine", ne-a marturisit actrita.

In schimb, Crina a facut o diferenta intre vremurile dinainte de 1989, amintindu-si cu drag de primul film in care a jucat, in regia lui Geo Saizescu, dar si ca pe atunci canta in corul de copii Voces Primavera de la Opera Romana.

"Turnee aveam si atunci. Spectacolele erau o bucurie pentru adolescentii de atunci, care nu aveam foarte multe alternative. Si spectacolele de la opera erau o feerie, eram personaje in povestile pe care le citisem in copilarie. Si jucam pe scena operei alaturi de marile nume consacrate ale acelor momente. Experienta scenica de atunci mi-a folosit foarte mult mai tarziu", ne-a spus Crina.

Actrita spune ca datorita pieselor de teatru a putut sta departe de manifestarile comuniste de propaganda. "Eram privilegiati si din punctul asta de vedere, dar, mai ales, a fost o scoala foarte buna pentru mine, care am mers mai departe pe drumul asta. Am facut trecerea asta in trecut tocmai pentru ca nu am tanjit niciodata pentru distractia de discoteca, club", a continuat actrita.

Diana Bisinicu spune ca de 1 mai pastreaza traditia de a sta cu familia, indiferent de varsta sa. "Nimic nu este mai frumos decat activitatile comune cu cei dragi. Inca de la varsta de 4 ani, ziua de 1 Mai ma gaseste in zona Constantei, mai excat la Fantanita, este un loc splendid, cu dealuri inverzite, copaci infloriti si o atmosfera de vis pe care nu as da-o pentru nimic, insa de opt ani trebuie sa ma impart intre pasiunea vietii mele, muzica, si obiceiurile familiei", a spus Diana.

Oana Lis si Viorel Lis merg impreuna la mare de 1 mai inca de acum 12 ani, de cand s-au cunoscut, dar ea mergea de mica, pentru ca este din Constanta. In privinta diferentelor, Oana crede ca s-a schimbat doar statiunea in care se strang cei cu bani. Daca in urma cu 12-14 ani era Neptun, acum este Mamaia.

"Am vazut cum se sarbatoreste 1 mai la mare si mi se parea foarte, foarte interesant, abia asteptam sa vina bucurestenii... Ce pot sa zic decat ca acum 12-14 ani la mare fita era Neptun si erau doar cativa care aveau masini scumpe si ieseau cu ele si se roteau tot Neptunul non stop... Acum, e la Mamaia, proportiile sunt altele, sunt multi imbogatiti... In rest, mult tineret, la fel ca mereu, doar ca atunci erau mai putini banii si lumea statea mai mult la o bere pe plaja, la o masa campeneasca.... Acum, de 1 mai, eu merg in club, unde trebuie sa ai masa, unde bei sampanie... dar ma bucur ca am prins ambele perioade, distractie sa fie!", ne-a declarat Oana.

Pentru Ozana Barabancea s-au schimbat multe de la aparitia copiilor. Acum prefera sa se relaxeze si sa mearga la spa alaturi de copii, undeva "departe de lumea dezlantuita".

"Sigur ca tinerii de azi isi traiesc bucuria in grupuri, gasti si alte adunari. Munca mea e solicitanta si fiecare ocazie de relaxare e traita maxim. Binele si raul e perceput de catre fiecare diferit. Important e sa stiu sa imi aleg binele propriu. E imposibil sa ii multumesti pe toti. Eu ma simt foarte bine mereu ca-s desteapta si imi fac viata frumoasa", ne-a spus artista.

Carmen Plesea crede ca din cauza crizei financiare "tinerii normali nu se mai distreaza asa cum ma distram eu acum 10-15 ani sau, de ce sa nu recunosc, inainte de 1989".

Aceasta a mentionat ca pe atunci notiunea de "prietenie era bine inteleasa, tinerii aveau ,notiunea banilor' si, cu bani foarte putini, ne puteam permite lunar sa mergem la mare, la munte sau in alte escapade (evident, numai in Romania). Atunci, organizam singuri discoteci ad-hoc, faceam foarte mult sport si savuram orice distractie", mentionand ca aici nu se incadreaza si tinerii "de bani gata".

Carmen crede ca in prezent, din cauza anturajelor, ispitelor si educatiei care lasa de dorit, "recurg la ,distractia' venita odata cu libertatea (prost inteleasa), respectiv drogurile si substantele etnobotanice...", mentionand ca de aici foarte usor se poate ajunge la furturi, violenta si chiar crime.

Ce inseamna distractia acum? "Tinerii se maturizeaza foarte repede, deja distractia in ochii multor tinere nu e asociata decat cu mersul in club, bani aruncati pe cateva carpe 'de fitze' si agatatul unui posibil sponsor, a carui varsta nu prea conteaza. Din aceasta cauza, tinerii ajung sa fie complexati", ne-a mai spus Carmen, mentionand si ca o parte din distractia actuala este navigarea pe Internet.

Actorul Silviu Biris isi aminteste ca la 20 de ani se distra singur sau cu prietenii, dar ca acum prefera familia. "Nu sunt un nostalgic si ma bucur de fiecare clipa petrecuta alaturi de copiii si sotia mea. Si eu si Irina, dorim sa ne petrecem putinul timp liber impreuna. Niciodata nici unul si nici celalalt nu am fost de acord cu formula eu cu baietii, iar tu cu fetele si de aceea ne-am cautat prieteni asemanatori noua si distractii comune.

Exista si cateva exceptii: eu ador drumetiile sau excursiile in natura, inotul sau fitness-ul, uneori imi place sa mai intarzii printr-un pub cu colegii de teatru, dupa vreun spectacol", ne-a spus Silviu, mentionand ca ii place sa citeasca, dar ca nu ar refuza o invitatie la un gratar si un paharel de bere rece.

Acum cativa ani Dalma Kovacs se distra cu prietenii muzicieni din Brasov la un gratar si la un jam session in casa unui prieten, unde au primit vizitele unor oameni celebri.

"De cand m-am mutat in Bucuresti, aceste distractii s-au transformat in a merge la concertele live, unde ma invita artistii care imi sunt prieteni foarte buni. Cand nu am chef sa ma machiez si sa ma aranjez sa ies in oras, imi invit prietenii la un joc de Wii la mine acasa si la un pahar de Unicum.

Si acum, si acum cativa ani m-am distrat la fel de mult si de bine pentru ca prietenii mei sunt extraordinari si sunt de gasca! Dupa parerea mea, oamenii fac petrecerea sa fie de neuitat, nu locul si nu vremurile. Am putini prieteni adevarati, dar stiu ca prieteni vom ramane pe veci!", ne-a spus artista.

Irina Schrotter a declarat ca "in studentie (anii 83-89), deci in periaoda comunista, petrecerile sau intilnirile se tineau mai mult acasa...dansul, muzica, jocul de carti, vizionare de filme la video, video game-urile, erau la moda pe atunci...Cand oboseam de toate astea sau eram singura, cartile erau prietenii cei mai buni. In rest, vacanta la mare era un must - cea mai mare distractie - nu imi puteam imagina pe atunci sa plec din tara in vacanta (greu de inteles pentru tinerii de azi). Era o bucurie sa mergi la cofetarie sa mananci un profiterol sau o mascota ...Bucurii simple, modeste, care insa umpleau spatii imense in sufletul meu".

Designerul spune ca in zilele acestea din pacate "munca a luat locul distractiei".

"Nu mai stim sa ne bucuram, nu mai avem puterea sa ne oprim, sa tragem aer in piept si sa ne gandim, macar 5 minute ca viata e scurta si trece repede, ca nu luam nimic cu noi in mormant si ca ceea ce conteaza in viata de fapt trece pe langa noi si nu se mai intoarce", a mai spus creatoarea de moda, mentionand ca "am castigat multe drepturi in ultimii 20 de ani...dar am pierdut bucuria de a fi impreuna. Ne-am indepartat sau am ramas din ce in ce mai singuri, fara a sti sa comunicam cu noi insine si fara a avea curajul sa ne spunem cu voce tare tristetile. Parem a orbecai printre tinte care chiar daca ne pot multumi, sunt departe de a ne implini...."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#1 mai vedete, #1 Mai litoral, #distractii 1 mai , #timp liber