Armata face sambata demonstratii spectaculoase de lupta in Bucuresti

Sambata, 23 Aprilie 2016, ora 10:11
2250 citiri
Armata face sambata demonstratii spectaculoase de lupta in Bucuresti
Foto: Facebook/MApN

Pe 23 aprilie, de Sfantul Gheorghe, se sarbatoreste si Ziua Armatei, mai precis a fortelor terestre. Cu aceasta ocazie, Ministerul Apararii organizeaza o serie de manifestari in Parcul Tineretului din Bucuresti.

Intre orele 10:00 si 17.00, militarii vor prezenta tehnica de lupta, armamentul si echipamentul din dotare, vor face exercitii demonstrative de interventie a echipei EOD, de supravietuire, procedee de escaladare si traversare cu ajutorul funicularului, tiroliana, tehnici de autoaparare, precum si exercitii de manuire a armamentului, informeaza un comunicat al Statului Major al Fortelor Terestre remis sambata Ziare.com.

Apoi, intre orele 18:00 si 20:30, in acelasi parc din Capitala va avea loc un spectacol sustinut de formatii artistice ale cercurilor militare si de catre elevi din colegiile nationale militare.

Seara, pana spre ora 22.00, militarii se vor retrage cu torte pe itinerariul: Parcul Tineretului - Piata Unirii - Splaiul Independentei - Piata Eroilor - Cotroceni - Statul Major al Fortelor Terestre.

5 zone cu restrictii de trafic in Bucuresti in acest weekend

In fiecare an, la 23 aprilie, se sarbatoreste Ziua Fortelor Terestre, al caror patron spiritual si ocrotitor este Sfantul Gheorghe.

In toate garnizoanele din tara si in teatrul de operatii din Afganistan, se organizeaza manifestari dedicate acestei sarbatori, care vor cuprinde: simpozioane, expozitii de carte, vizionari de filme documentare exercitii de manuire a armamentului, prezentari de tehnica militara, armament si echipamente, ceremonii militare de depuneri de coroane si jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare si spectacole artistice sustinute de catre formatiile cercurilor militare, aminteste comunicatul citat.

B.B.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Ziua Armatei Parcul Tineretului, #demonstratii lupta armata Parcul Tineretului , #timp liber