Asia Fest in weekend la Bucuresti, cu covoare persane si concursuri de kendama

Sambata, 17 Noiembrie 2018, ora 10:17
4531 citiri
Asia Fest in weekend la Bucuresti, cu covoare persane si concursuri de kendama
Foto: Facebook/Asia Fest

Vizitatorii Asia Fest pot incerca in acest weekend gustul mancarii stradale chineze, dar si dulciuri din Siria, pot testa efectele medicinei orientale sau pot cumpara covoare persane si vase lucrate cu migala, cei mai indemanatici avand ocazia de a se inscrie si la concursuri de kendama.

Festivalul dedicat culturii Asiei a fost deschis oficial, vineri, la Romexpo si cuprinde standuri rezervate tarilor de pe intreg continentul.

Pentru pasionatii de gastronomia coreeana exista un stand unde cei interesati pot cumpara ingredientele necesare pentru prepararea unui anumit produs, dar gusturile Asiei pot fi testate si pe loc - in spatiile cu produse din bucataria thailandeza, chineza, indiana ori japoneza. De la burek la baclava - si delicatesele bucatariei turce sunt expuse la festival. De asemenea, deserturile siriene pot fi gustate de cei care aleg sa vina la eveniment.

Popularul obiect kendama are o scena dedicata in pavilionul Asia Fest, unde, pe parcursul festivalului, vor fi organizate ateliere, dar si competitii pentru incepatori sau avansati in manuirea acesteia.

Coreea este reprezentata, la festival, atat prin cultura populara - cu concursuri de "K-Pop cover" si "K-Pop dance"-, cat si prin ateliere de gatit traditional sau produse cosmetice.

Gastronomia stradala chineza poate fi testata la unul dintre standuri, dar si medicina din aceasta tara are un spatiu dedicat. In cativa metri patrati, vizitatorii regasesc un cabinet de acupunctura, unde pot testa cateva proceduri traditionale.

Ciprian Popescu, specialist in acupunctura la centrul Lotus, a spus ca vizitatorii pot incerca aceasta procedura traditionala, dar si masajul terapeutic chinezesc.

"De obicei, majoritatea pacientilor din Romania incearca tratamentele care sunt oferite de medicina occidentala si daca nu se obtin rezultatele dorite atunci se mai gandesc si la alte variante de tratament", a declarat acesta.

El a precizat ca, in unele cazuri, prin medicina chineza se ajunge la rezultate care nu pot fi obtinute prin alte forme de tratament. "Exista si aici o diagnosticare precisa, se stie in ce afectiuni se poate, in ce afectiuni nu se poate. (...) Este bine ca pacientul sa stie de la inceput ce se poate sau ce nu se poate face", a aratat Popescu.

Acupunctura poate da rezultate, spune el, in toate cazurile, mai putin in cel al bolilor in stadiu terminal. "Cu exceptia acestor cazuri, care necesita interventii chirurgicale sau alte tratamente, in principiu, cam orice alta afectiune se poate trata", a adaugat el.

Pe langa experienta unor ateliere, demonstratii si concerte, vizitatorii pot alege sa cumpere si obiecte de decor realizate manual, cu migala. Printre aceste obiecte se numara covoare persane sau farfurii de cupru, de la un stand dedicat artei iraniene.

Acolo, Atefeh, care este refugiata din Iran si locuieste in Romania de 13 ani, are un stand cu bijuterii lucrate manual de ea. De altfel, la Asia Fest este prezenta si organizatia ActivRandom, ce ofera consiliere si formare profesionala pentru femeile refugiate sau migrante, in vederea integrarii lor pe piata muncii.

Asia Fest este primul festival din Romania dedicat promovarii valorilor culturale ale continentului asiatic si este conceput ca un dialog cultural, un mix compus atat din spectacole, prezentari si workshop-uri culturale, cat si din produse culinare. Prima editie a festivalului a avut loc in 2013, la Sala Dalles.

Biletul de intrare la eveniment este de 10 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Asia Fest Romexpo , #timp liber
Comentarii
Poza Bill_Gates
Bill_Gates
rank 5
Dupa atita friptura de ciine si acupunctura,