Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bob Dylan, expozitie inedita la Paris (Galerie Foto)

Vineri, 23 Martie 2012, ora 14:22
6562 citiri
Bob Dylan, expozitie inedita la Paris (Galerie Foto)
Foto: L\'Internaute

Bob Dylan este cu siguranta unul dintre muzicienii emblematici din a doua jumatate a secolului al XX-lea. Perioada 1961 - 1966 a fost decisiva pentru cariera sa longeviva, caci artistul revolutioneaza lumea muzicii, facand din rock un gen muzical complet.

De aceea, Parisul ii consacra legendarului Bob Dylan o expozitie ce va ramane deschisa pana la 15 iulie 2012. Aceasta gazduieste cea mai glorioasa etapa a carierei sale internationale, invitandu-ne sa redescoperim primele opere ale lui Dylan si sa asistam la transformarea cantaretului folk in star rock.

Fotografii si extrase audio, filme documentare, manuscrise, ilustrand noua orientare artistica a starului intre '61-'66, ca si imaginile alb-negru de Daniel Kramer starnesc vizitatorilor, mai ales fanilor, un mare interes, potrivit L'Internaute.

1. Explozia rock-ului

Din '61 pana in '66, Bob Dylan scoate 7 albume ce au facut din el starul international incontestabil, o legenda a folk-ului si rock-ului.

2. Strengarul din Midwest

Robert Zimmerman, alias Bob Dylan, nascut in 1941 intr-o familie de evrei de clasa mijlocie din Midwestul american, isi dezvolta gustul pentru sonoritati folk. Dar Woody Guthrie, idolul sau, va exercita asupra sa o puternica influenta, devenindu-i mentor.

3. Dylan, model pentru Kramer

Tanarul fotograf american specializat in muzica si portrete ale artistilor Daniel Kramer, fascinat de modelul sau, l-a urmat indeaproape pe Dylan intre 1964 - 1965. Este cel care a sesizat metamorfozarea cantaretului, ce a trecut de la artist folk la rock. Galeria cu fotografiile alb-negru, perla expozitiei, face referinta la lumea rock-ului.

4. New York

In 1961, Dylan descopera Ne York-ul, unde face cunostinta cu scriitori, cantareti, poeti si unde frecventeaza cluburile de folk din Greenwich Village.

5. Like a Rolling Stone

Compune "Like a Rolling Stone" (in 1965), cantec considerat cel mai grandios si revolutionar moment al rock-ului din toate timpurile. Durata de aproape 6 minute si jumatate, schimbarile de acorduri atipice si interpretarea vocala a lui Dylan vor face din aceasta piesa o bucata culta.

6. Cantec de protest

Intr-o America a anilor 1960, bulversata de miscari pentru drepturi civice si ale Razboiului din Vietnam, muzica folk pare foarte potrivita. Cu cantece precum "Blowin'in the Wind", "The Times They Are a-changin'", "Masters of War" sau "With God On our Side", Bob Dylan devine simbolul "cantecului protestatar".

7. Bringing It All Back Home

Este al 5-lea album considerat, in '65, ca primul album folk rock. O turnura decisiva in propria-i cariera.

8. Dylan si Hallyday

In anii '60, Dylan descopera Franta si pierde noptile in compania lui Johnny Hallyday si Hugues Aufrey.

9. Francoise Hardy

In timpul concertului din sala Olympia (Paris), in 24 mai 1966, Dylan doreste sa o intalneasca pe Francoise Hardy, pe care o considera idolul feminin. Artista franceza se alatura lui Dylan, dar curentul nu va trece.

10. Mitul Dylan

Silueta fragila, privirea angelica, dar determinata, observate in culise, la hotel, in studio, pe strada reprezinta legenda istoriei muzicii americane pe care "Cetatea muzicii" reuseste sa o puna in lumina.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Bob Dylan expozitie Paris, #poze Bob Dylan tinerete, #fotografii Bob Dylan expozitie Paris , #timp liber
Comentarii