Castelul Peles poate fi vizitat azi gratuit - se implinesc 133 de ani de la inaugurare

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 08:17
4181 citiri
Castelul Peles poate fi vizitat azi gratuit - se implinesc 133 de ani de la inaugurare
Foto: Facebook/Muzeul National Peles

Castelul Peles, situat pe domeniul regal din statiunea Sinaia, va putea fi vizitat gratuit, miercuri, cu ocazia implinirii a 133 de la inaugurarea oficiala a constructiei.

Potrivit unui anunt postat pe pagina de Facebook a Muzeului National Peles (MNP), in data de 5 octombrie va fi sarbatorita Ziua Castelului Peles, la 133 de ani de la inaugurare, iar turistii vor avea acces in regim de gratuitate in intervalul orar 11:15 - 16:15 (ultima intrare).

Seful Sectiei Relatii publice din cadrul Muzeului National Peles, Daniela Voitescu, a declarat ca publicul va putea vizita gratuit parterul si etajul intai al obiectivului.

Istoria Castelului Peles

Castelul Peles a fost construit intre anii 1873 si 1914, la initiativa Regelui Carol I, ca resedinta de vara a cuplului regal al Romaniei, avand 160 de camere, dintre care 80 de dormitoare si 30 de sali de baie foarte moderne pentru epoca in care a fost construit.

La data de 7 octombrie 1883 a avut loc ceremonia inaugurarii castelului, se precizeaza in postarea MNP.

Citeste si Castelul Peles, regele castelelor din Romania

"In dupa amiaza zilei de 7 octombrie 1883 ceremonia inaugurarii castelului, sediul 'noii dinastii', a inceput cu o slujba religioasa si cu sfintirea apei, la care au asistat regele Carol I si regina Elisabeta, primul ministru Lascar Catargiu si mai mult de 50 de invitati din toate corpurile statului, o parte a unui batalion de vanatori si un numeros public din Sinaia si din Bucuresti.

Sosisera cu Orient Expresul in gara Sinaia si invitati straini, diplomati si redactori ai ziarelor de prestigiu. S-a intonat imnul national si pe turnul cel mare al castelului s-a ridicat tricolorul, drapelul national, care a fost salutat de trei salve de tun. (...)

Dupa ce invitatii au vizitat Castelul Peles toti participantii la inaugurare au fost poftiti la un ceai in salonul de muzica unde regina Elisabeta a cantat acompaniata de pian cateva arii din opere si doua cantece romanesti", mentioneaza sursa citata.

Afla mai multe despre povestea castelului Peles, considerat o bijuterie turistica a tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#intrare gratuita castel Peles, #intrarea gratuita Peles, #intrarea gratuita miercuri Peles , #timp liber