Ceai cald pentru zile reci de octombrie: Festivalul Ceaiului si al Cafelei

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 21:02
2516 citiri
Ceai cald pentru zile reci de octombrie: Festivalul Ceaiului si al Cafelei

A 5-a editie a Festivalului Ceaiului si al Cafelei - Tea&Coffee Festival - are loc in Capitala, intre 14 si 20 octombrie.

Evenimentul se desfasoara pe parcursul a sapte zile, printr-o serie de manifestari artistice si culinare, in ceainarii si cafenele bucurestene, dar cuprinde si o expozitie de ceai, cafea, delicatese si accesorii, care va avea loc la Sala Dalles.

Tea&Coffee Festival promoveaza consumul de ceai si cafea, punand accent pe traditiile si ritualurile servirii lor. Pe parcursul celor sapte zile, festivalul va aduce in prim plan elemente culturale si gastronomice din tarile cu traditie in cultivarea si productia de ceai si cafea, precum si in prepararea si prezentare unor bauturi pe baza acestora.

Printre manifestarile dintre 14 si 20 octombrie se numara: spectacole de teatru, concerte, demonstratii si workshop-uri de dans, ateliere de arte vizuale, ceremonii de servire a ceaiului si cafelei practicate in: India, Turcia, Brazilia, China, Coreea de Sud, Argentina, Marea Britanie si Japonia.

Ziua copiilor care iubesc ceaiul

In cadrul festivalului va fi si o zi speciala, "Ziua copiilor care iubesc ceaiul", desfasurata sambata, cu incepere de la ora 16:00, la Caffe D'arthe (str. Popa Nan, nr.7). Pe parcursul a patru ore cei mici vor avea parte de multa distractie la: atelierele de creativitate pentru copii (pictura, modelaj in lut, reciclare creativa, accesorizare), atelierele de dans sau de bune maniere.

Festivalul va avea loc in: Agra Palace (Mantuleasa, nr. 6), Parcul Coltea, Tete a Tete Cafenea (Parcul Herastrau, langa Gradina Japoneza), Godot Cafe -Teatru (Str. Blanari nr. 14), Cafe Verona - Carturesti (str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15), Mille Sapori (Baneasa Shopping City), Cafepedia Romana (str. Pictor Verona nr. 2), Caffe D'arthe (Popa Nan, nr.7), Serendipity (str. Dubrava Rosie nr. 12), Bohemia Tea House (Str. Poiana Narciselor nr.1) si Sala Dalles.

La final, expozitie la Sala Dalles

In ultimele trei zile ale Tea&Coffee Festival (18-20 octombrie), in centrul Capitalei, la Sala Dalles, va avea loc Expozitia De Ceai, Cafea, Delicatese si Accesorii. Aceasta va fi deschisa publicului larg intre orele 10:00 si 20:00.

La standurile expozitiei, vizitatorii vor putea gasi diverse sortimente si soiuri, produse si accesorii folosite la prepararea si servirea ceaiului si cafelei.

Tea& Coffee Festival si expozitia sa se adreseaza atat amatorilor de ceai si cafea, cat si profesionistilor care activeaza, in calitate fie de producatori, fie de importatori, in industria de resort.

Tot in spatiul expozitional se vor desfasura si alte momente artistice precum: concerte si demonstratii de dansuri traditionale, workshop-uri de arta vizuala, degustari de produse traditionale si prezentari ce fac trimitere la elemente ale culturii tarilor cu traditie in producerea, prepararea si consumul de ceai si cafea.

Intrarea la expozitie este libera.

Mai multe informatii despre toate evenimentele din cadrul Festivalul Ceaiului si al Cafelei se pot gasi: www.tea-coffee.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#festival ceai cafea, #festival ceai Sala Dalles, #festival ceai concerte, #evenimente Sala Dalles, #festival ceai cafea Bucuresti octombrie , #timp liber