Closca cu puii de aur si bratarile dacice sunt expuse la Muzeul de Istorie din Targoviste - pana cand le poti vizita

Joi, 02 Noiembrie 2017, ora 10:20
5102 citiri
Closca cu puii de aur si bratarile dacice sunt expuse la Muzeul de Istorie din Targoviste - pana cand le poti vizita
Foto: Facebook/Muzeul de Istorie Dambovita

Expozitia "Aurul si argintul antic al Romaniei", care cuprinde si Closca cu puii de aur si bratarile dacice, poate fi vizitata, de miercuri, la Muzeul de Istorie din Targoviste.

"Este una, daca nu cea mai importanta expozitie realizata in Romania in ultimii cinci ani. Iata, 'Aurul si argintul antic al Romaniei' a poposit la Targoviste, aceasta expozitie a fost in mai multe orase din tara, dar si in strainatate.

Manifestarea de astazi este posibila datorita felului in care Muzeul National de Istorie a Romaniei a raspuns adresei noastre de a avea si la Targoviste aceasta expozitie deosebita. Consideram ca este evenimentul expozitional al anului 2017 la Targoviste", a declarat directorul Complexului Muzeal Curtea Domneasca din Targoviste, Ovidiu Carstina.

Expozitia va putea fi vizitata, la Targoviste, in perioada 1 noiembrie 2017 - 2 februarie 2018.

"Expozitia 'Aurul si argintul antic al Romaniei' este unica prin valoarea si importanta istorica a celor peste 1.000 de artefacte din metale pretioase. Prin intermediul exponatelor, adevarate capodopere ale orfevrariei preistorice si antice din spatiul romanesc, publicul vizitator va avea ocazia de a admira evolutia prelucrarii metalelor pretioase de-a lungul a 6.000 de ani de istorie.

Initiativa organizarii acestei importante expozitii a apartinut Muzeului National de Istorie a Romaniei, care in anul 2013, cu contributia a 32 de muzee din tara, printre care se numara si institutia noastra, a demarat acest extraordinar proiect, cu dorinta de a face cat mai cunoscute multitudinea de piese din metale pretioase, descoperite de specialisti in ultimele doua veacuri", se arata intr-un comunicat al Muzeului de Istorie Targoviste.

In cadrul expozitiei vor putea fi admirate tezaurele de la: Pietroasele - judetul Buzau (Closca cu puii de aur), Gradistea Muncelului - judetul Hunedoara (bratarile dacice), Bunesti Averesti - judetul Vaslui (diadema), Ostrovul Mare si Hinova - judetul Mehedinti, Cucuteni Baiceni - judetul Iasi, Agighiol - judetul Tulcea, Peretu - judetul Teleorman, Sancraieni - judetul Harghita, Constanta (Tomis), Histria, Harsova - judetul Constanta, Apahida, Cluj Someseni - judetul Cluj, Cugir, Blaj - judetul Alba etc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Aurul i argintul antic al Romaniei, #expozitie bratari dacice, #Muzeul de Istorie Dambovi a , #timp liber