Cum va fi sarbatorita Ziua Copilului in Capitala?

Sambata, 29 Mai 2010, ora 14:52
2180 citiri
Cum va fi sarbatorita Ziua Copilului in Capitala?

In ciuda protestelor anuntate pe 1 iunie din Bucuresti, Ziua Internationala a Copilului va fi marcata in Capitala prin diverse evenimente care vor avea loc la muzee, in parcuri, precum si la Opera Nationala Bucuresti.

Copiii se vor putea bucura, inca de duminica, de o serie de manifestari pregatite special pentru ziua lor, informeaza Mediafax.

ArCuB, Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti, va transforma, duminica, intre orele 11.00 - 20.00, Parcul Cismigiu intr-un spatiu de distractii. Copii vor putea urca pe scenele amplasate in vecinatatea Chioscului si langa Platan, pentru a canta si dansa pe melodiile unor trupe si artisti precum corurile de copii Bim Bam, Allegretto, Meloritm, Doremi, ansamblul artistic de copii Andantino, solista vocala Sanziana, studioul coregrafic Reverance, scolile de dans Mondodance si Sobis. Concertul trupei Blaxy Girls va incheia programul intr-o atmosfera de petrecere.

Tot pentru cei mici vor puse in scena spectacole de teatru de Abracadabra, Teatrul Masca - "Clovnii", Teatrul Tandarica - "Capra cu trei iezi", Teatrul "Ion Creanga" - "In gradina va poftim/ Ca-i vremea sa povestim".

La Cetate, vor fi prezentate spectacole puse in scena de compania Arleking si trupa de teatru Muschetarii, iar la Ciuperca, vor putea fi descoperiti Spiridusii povestilor si MagicArt.

Copiii vor putea vizita "Ferma Animalelor" - iepurasi, ieduti si porcusori de Guineea vor putea fi admirati si hraniti intr-o zona special amenajata in vecinatatea Chioscului.

In Parcul "Alexandru Ioan Cuza" (I.O.R.), copiii vor avea parte, tot duminica, incepand cu ora 10.00, de un eveniment inedit, in care Politia Romana le va prezenta diferite activitati pe care politistii le desfasoara zi de zi, dar si dotarile de care dispun in executarea misiunilor.

Tot aici, vor fi invitati Zoro, cainele politist si prietenii sai din cadrul Serviciului Canin, iar luptatorii Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale vor realiza diferite demonstratii de autoaparare si coborari din elicopter.

Un alt invitat este robotelul Serviciului Pirotehnic, iar Politia Delta Dunarii isi va prezenta una dintre salupele de interventii.

Muzeul Taranului Roman va fi deschis, marti, intre orele 10.00 si 18.00, unde cei mici vor putea face schimb de jucarii si vor putea participa la ateliere de ceramica si de pictura. Aici vor fi organizate un "targ mic cu obiecte pentru copii", dar si o tombola cu obiecte facute de copii la Atelierul de creativitate de la Muzeul Taranului Roman.

Programul de la muzeu include si prezentarea spectacolului de teatru "Melcisorul cel grabit", cu actori-copii.

Si Muzeul Satului ii asteapta, marti, cu un program ce cuprinde o expozitie de desene, prezentare de moda, program de muzica si dans sustinut de Scoala Japoneza, Scoala Italiana "Aldo Moro", Colegiul "Mihai Eminescu" si Scoala Generala nr. 112 din Bucuresti, lansare de carte si concursuri cu premii.

La randul sau, Muzeul National de Arta al Romaniei a pregatit pentru 1 iunie un program special intitulat "Joaca-te la Conu' Zambacu: goana dupa comoara", ce se va desfasura la Muzeul Zambaccian, intre orele 11.00 - 17.00.

Opera Nationala Bucuresti marcheaza Ziua Copilului, printr-o gala de balet - "Gratie pe aripile dansului" - care va avea loc marti, la ora 18.30. Vor fi prezentate fragmente din balete clasice: "Frumoasa din padurea adormita", "Paquita", "Baiadera", "Giselle", "Don Quijote", "Corsarul", "Flacarile Parisului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ziua Copilui in Bucuresti, #Ziua copilului evenimente, #Ziua Copilului organizare , #timp liber