Festivalul Deltei - Scrumbia: Tone de peste, preparate dupa retete dobrogene

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 21:24
3466 citiri
Festivalul Deltei - Scrumbia: Tone de peste, preparate dupa retete dobrogene

Sambata si duminica are loc prima editie a Festivalului Deltei - Scrumbia: atmosfera, obiceiuri, preparate traditionale. Tone de peste vor fi preparate pe 12 si 13 aprilie, in Parcul Lumea Copiilor din Tineretului, gatite dupa retete dobrogene de bucatarese venite special din Delta.

Evenimentul ofera posibilitatea vizitatorilor sa intre in contact cu tot ce are mai pretios Delta Dunarii, cea mai bine conservata dintre Deltele Europei: produsele traditionale, obiceiurile, oamenii locului, retetele traditionale intrate in patrimoniul imaterial romanesc.

Acestia vor vedea cum se prepara scrumbia de Dunare la gratar, doua tipuri de ciorba de peste, din diferite sortimente, conform retetelor dobrogene (somn, fitofag, crap, stiuca), chiftelutele de peste din caras si fitofag cu garnitura (cartofi prajiti si salata de varza) sau salata de icre de crap de Dunare.

Vizitatorii pot sa guste unul sau mai multe dintre aceste preparate si, de asemenea, pot servi sau cumpara peste marinat, un preparat sanatos si hranitor, care poate fi servit in orice moment al zilei si poate fi inclus in orice dieta.

Evenimentul, la care va fi prezent si primarul Sectorului 4, Cristian Popescu - Piedone, se va desfasura intre orele 10.00 si 22.00, iar intrarea este gratuita. Vizitatorii vor fi intampinati de un decor traditional, unde stuful, barcile, rogojinile si elementele de pescuit ii vor face sa se simta ca in Delta Dunarii.

Iubitorii Deltei si cei ai preparatelor din peste prezenti la eveniment vor avea parte de nenumarate surprize si de un adevarat festin culinar cu peste adus direct din Delta.

Festivalul este dedicat intregii familii si reconstruieste atmosfera Deltei in Bucuresti prin arta culinara specifica zonei, in care se contopesc culturile slava (rusi - lipoveni, ucraineni), cea balcanica (greci, italieni, aromani), dar si cea orientala (turci, tatari). Acesta promoveaza cea mai bine conservata dintre Deltele Europei la nivel national, prin produsele, traditiile si oamenii care locuiesc in regiune. Delta Dunarii este un paradis aproape pierdut care trebuie protejat si promovat prin orice mijloace.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Festival Delta Parcul Tineretului, #mancare peste Parcul Tineretului, #acces gratuit Festival Delta , #timp liber