Festivalul international de vinuri VINARIUM 2020 se desfasoara online

Comunicat de presa
Vineri, 05 Iunie 2020, ora 15:10
25200 citiri
Festivalul international de vinuri VINARIUM 2020 se desfasoara online

Primul concurs international de vinuri desfasurat online si singurul care se desfasoara la data programata in aceasta perioada.

VINARIUM este un eveniment international anual care se desfasoara in Romania si are ca scop principal promovarea culturii vinului din tara noastra. Actuala echipa de organizare si-a asumat aceasta misiune in urma cu 10 ani.

VINARIUM este cel mai important concurs international de vin din Europa de Sud-Est

Vinurile sosite in Romania din toate colturile lumii au fost jurizate de un corp de judecatori format din 18 specialisti straini si 18 specialisti din tara noastra.

Judecatorii VINARIUM (profesori universitari, doctori in stiinte, comunicatori de valoare, scriitori, oenologi, cercetatori) sunt persoane cu un nivel cultural ridicat si influenteaza cultura vinului in termeni globali.

Lista completa a judecatorilor TeleVINARIUM 2020 o puteti consulta aici:

https://www.iwcb.ro/juriu-2020/

Suplimentar fata de medaliile care vor fi decernate in cadrul concursului care respecta strict Regulamentul international de organizare impus de OIV, vor fi oferite premii din partea forurilor internationale:

VINOFED ofera 3 premii speciale pentru vinurile seci cu punctajele cele mai mari obtinute in competitie, in fiecare categorie (alb, rose, rosu)

FIJEV, organizatie care a avut cate un judecator in fiecare comisie, va acorda 3 premii speciale pentru vinurile romanesti cu punctajele cele mai mari. Conditia stabilita este ca aceste vinuri sa fie din soi romanesc sau cupaje in care soiul/soiurile romanesti reprezinta minimum 50%. Va fi premiat cate un vin din fiecare categorie (vin alb, vin rose, vin rosu)

Ambele organizatii vor comunica international aceste premii.

Intaietatea si singularitatea constau in faptul ca cei 36 de evaluatori din 12 tari au primit si au jurizat, in acelasi timp, pe o aplicatie online romaneasca, cele aproape 1.000 de vinuri. Vinurile provin din 12 tari, iar evaluatorii nu cunosc, in momentul jurizarii, identitatea acestora.

Toate concursurile internationale din lume au fost amanate sau anulate din cauza imposibilitatii formarii juriilor in contextul pandemiei.

Mai multe informatii despre premiile acestei editii putem furniza dupa orele 16,oo, cand se vor afisa oficial pe site. https://www.iwcb.ro/registration/results.php

Citește și:
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Căile juridice în cazul Schengen, ca o Fata Morgana. Europarlamentar: ”Adică noi ne aşteptăm ca undeva, cineva să ne facă dreptate, dar aceasta nu există”
Politicienii români par că încă nu au găsit calea comunicării cu statele Schengen pentru a le convinge să ne primească în comunitate. Unii spun că există căi juridice care să rezolve...
Nehammer şi Rutte au pus la cale soarta Schengen. La ce concluzie au ajuns privind România și Bulgaria
Nehammer şi Rutte au pus la cale soarta Schengen. La ce concluzie au ajuns privind România și Bulgaria
Cancelarul austriac Karl Nehammer l-a primit joi la Viena pe premierul olandez Mark Rutte, pentru a discuta despre migrație. Ambii politicieni s-au opus în decembrie aderării României şi...