Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

"Gradina din Carti" s-a deschis la Bucuresti

Sambata, 25 Iulie 2015, ora 15:32
3694 citiri
"Gradina din Carti" s-a deschis la Bucuresti
Foto: Facebook/Team Work

Bucurestenii doritori de cateva ore de liniste si racoare se pot delecta in "Gradina din Carti", un spatiu dedicat lecturii si studiului, deschis incepand de sambata la Gradina Botanica din Bucuresti.

Intr-un spatiu de aproximativ 550 de metri patrati, amenajat de voluntarii Asociatiei Team Work, vizitatorii Gradinii Botanice se pot relaxa citind o carte sau participand la o serie de workshop-uri propuse de organizatori.

"Este cel mai nou sector din Gradina Botanica Bucuresti. Este un spatiu care a fost amenajat impreuna cu aproximativ 50 de voluntari pe parcursul a trei luni.

Am venit in fiecare weekend si am lucrat, am curatat spatiul, am instalat banci si am adus carti. Este un loc care are aproximativ 500-550 de metri patrati, sunt opt seturi de banci care pot fi folosite de vizitatori oricand. Sambata si duminica organizam cateva activitati recreative, educative, cu vizitatorii Gradinii Botanice si, pe viitor, vom lasa acest spatiu strict pentru lectura si pentru studiu dar, periodic, vom organiza diverse workshop-uri si activitati", a declarat Anca Anton, managerul proiectului din partea Asociatiei Team Work.

Spatiul, in care au fost aduse pentru inceput aproximativ 150 de carti, "in marea lor majoritate volume de beletristica", va fi disponibil zilnic pentru vizitatori, au afirmat organizatorii, precizand ca in curand spatiul va fi imbogatit si cu o "biblioteca in aer liber" in care vor fi aduse pana la 2.000 de carti, de toate genurile.

"Momentan avem aproximativ 150 de carti. Avem relativ putine, dar acestea ajung pentru cei care vor veni in aceasta perioada. Planificam in urmatoarele luni sa adaugam Gradinii din Carti o biblioteca in aer liber. Avem deja un spatiu dedicat pe care l-am pregatit si in urmatoarele luni va fi o biblioteca in aer liber in care vom aduce intre 1.000 si 2.000 de carti, care sunt pregatite, dar asteapta structura, si atunci accesul va fi la o paleta mult mai larga", a precizat Anca Anton.

Tu ce faci in weekend? Bucuresti: Filme la gradina si plimbare pe urmele regilor

Spatiul amenajat in Gradina Botanica este dedicat lecturii si studiului, dar vizitatorii pot sa-l foloseasca cum doresc "cu mentiunea ca trebuie sa respecte linistea si starea de bine a celorlalti".

Pentru cei care vor merge la "Gradina din Carti" exista si unele restrictii, atentioneaza organizatorii, vizitatorii trebuind sa stie ca in acel spatiu nu se fumeaza, nu se poate face picnic, si, totodata, nu este un loc de joaca pentru copii, acestia fiind indemnati sa ia o carte si sa citeasca.

La "Gradina din Carti" sunt asteptati si elevii sau studentii care doresc sa invete sau care au nevoie sa-si faca lucrari de diploma sau de masterat.

"In timpul verii, spatiul este destinat mai putin studiului, dar consideram ca dupa inceperea cursurilor in scoli si facultati elevii si studentii vor aprecia din ce in ce mai mult acest loc", a mai spus managerul proiectului.

Workshop-uri de weekend

Printre activitatile pregatite pentru acest weekend, organizatorii au gandit patru workshop-uri. Primul dintre ele este cel de desen la care participantii primesc o plansa cu schita botanica a plantei Narcisus poeticus, cunoscuta drept narcisa de gradina sau narcisa romaneasca, pe care o pot reproduce in creion sau in culori acrilice.

Un alt atelier este cel de reciclare creativa. Organizatorii s-au pregatit cu mai multe PET-uri, participantii fiind indemnati sa le decupeze dupa care, impreuna cu voluntarii, sa le coasa si sa realizeze o perdea.

La final aceasta va fi instalata intr-o zona insorita, unde va putea fi admirata de toti cei care vor trece prin zona.

Cel de-al treilea atelier se recomanda a fi mai mult o zona de recreere in care vizitatorilor le sunt puse la dispozitie mai multe jocuri, pentru a se putea relaxa si altfel decat prin citit.

Ultimul atelier propus de organizatori este cel de implicare comunitara. "Este frumos sa facem proiecte, dar este si mai frumos cand aceste idei vin din comunitate si in cadrul acestui atelier ii ajutam pe cei care au idei sa le configureze intr-un proiect comunitar. Ne-ar placea sa vedem cat mai multe idei venind dinspre comunitate. Noi ne propunem ca, daca o idee este foarte interesanta si relevanta pentru comunitate, sa fie noul proiect Team Work pentru 2016", a explicat Anca Anton.

Pentru tineri si nu numai, Asociatia Team Work a pregatit si un concurs de fotografie. Participantii sunt indemnati sa isi faca un selfie cu o carte in "Gradina din Carti" pe care sa il posteze pe Facebook cu tag-ul #GradinaDinCarti. Concursul se va desfasura in perioada 25-29 iulie, anuntarea rezultatelor avand loc pe 30 iulie.

Castigatorii vor primi unul dintre cele cinci stickere de perete reprezentand un arbore cu spatii pentru fotografii.

In acest weekend, "Gradina din Carti" este deschisa pentru vizitatori sambata, pana la ora 21:00, si duminica intre orele 10:00-16:00. Nu exista o taxa de intrare in acest spatiu, participantii fiind nevoiti sa plateasca doar biletul de intrare in Gradina Botanica.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Gradina Botanica Bucuresti carti, #biblioteca Gradina Botanica Bucuresti, #spatiu carti Gradina Botanica Bucuresti, #Gradina din Carti , #timp liber