Hai in Parcul Vacaresti sa vezi ce-au pregatit artistii pentru pasari si animale (Galefie foto)

Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 17:05
4760 citiri
Hai in Parcul Vacaresti sa vezi ce-au pregatit artistii pentru pasari si animale (Galefie foto)
Foto: Arhiva Ziare.com

In Parcul Natural Vacaresti au fost montate obiecte din ceramica si lemn create de mai multi artisti si menite sa devina habitate pentru speciile din aceasta zona.

Printre aceste obiecte se numara "hoteluri de insecte", cuiburi artificiale si hranitori pentru speciile de pasari, plauri, hibernacule (zone de hibernare), locuri pentru innoptare, zone de refugiu pentru broaste si soparle, hranitori inedite pentru pasari si obiecte care favorizeaza expunerea la soare pentru amfibieni si reptile.

Initiatorii proiectului BiotopArt Bucharest sunt Asociatia UMA ED Romania, in parteneriat cu Asociatia Parcul Natural Vacaresti. Proiectul cultural este finantat in cadrul Programului Cultural "Bucuresti Oras participativ" de catre Primaria Bucuresti prin Centrul Cultural - ARCUB.

"Noi nu ne gandeam ca Vacarestiul poate deveni si simeza, dar uite ca au adus arta contemporana in contact cu biodiversitatea intr-un mod organic. Lucrarile sunt inspirate practic din arhitecturi ale naturii", a spus presedintele de onoare al Asociatiei Parcul Natural Vacaresti, Cristian Lascu.

El a precizat ca in parcul cu o intindere de aproximativ 184 de hectare vor fi aduse, cu acordul specialistilor, specii noi care sa nu afecteze flora si fauna spontana.

"Ma bucur ca arta, creatia, spiritul cauta si gaseste punti de dialog cu natura si cu oamenii. Am vazut mai devreme 'furnale' pentru carabusi si puturosi care vin in parc si se ascund acolo, 'broscodoame' de tip spa de 5 stele pentru broaste, cuiburi 'garsoniere' pentru pasarile care or sa vina de la deal si munte in oras cand o sa vina zapada.

Toate creatiile acestea sunt de ajutor pentru parc si interesante pentru vizitatori. Datoria noastra, a celor de la Asociatia Parcul Natural Vacaresti, este ca oamenii care vin sa nu strice, sa se bucure de natura, sa invete, sa observe", a afirmat Dan Barbulescu, directorul Asociatiei Parcul Natural Vacaresti.

Obiectele de arta amplasate in perimetrul Parcului Natural Vacaresti vor putea fi gasite, la scara mica, si in incinta Observatorului Parcului Natural Vacaresti.

Artistii plastici care au realizat cele 13 lucrari expuse sunt Georgiana Cozma (ceramist), Oana Florica (ceramist), Lucian Taran (sculptor), Vlad Basarab (ceramist), Dumitru Ioan Cozma (sculptor), Iulian Virtopeanu (ceramist), Dragos Manea (sculptor) si Mihai Cosma (sculptor).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Delta Vacaresti obiecte ceramica, #obiecte ceramica habitat animale , #timp liber