Hai la film, cu Cristina Cioran Imi era dor sa rad asa! (Video)

Sambata, 23 Ianuarie 2016, ora 06:32
8552 citiri
Hai la film, cu Cristina Cioran Imi era dor sa rad asa! (Video)
Foto: Arhiva personala/Cristina Cioran

Cu mare bucurie si incantare am vazut inca o data "Grabeste-te incet", film romanesc senzational, o comedie spumoasa cu toate ingredientele pentru o seara perfecta!

Personajul principal, Dumitrascu, interpretat magistral de Dem Radulescu, loveste un pieton in seara in care a fost avansat, desigur dupa ce bause cateva pahare de vin. Desi un om onest si corect, acesta fuge de la locul accidentului, insa, macinat de ganduri si griji, acesta se intoarce la locul accidentului, dar nu-si mai gaseste victima.

Cu acest secret in ecuatie, cu "bunavointa" unor subalterni, gelozia nevestei la locul ei, angajata "ochioasa" prezenta, intriga este creata, iar comedia se desfasoara cu hohote de ras!

Hai la film, cu Cristina Cioran: Joy, povestea unei femei neobisnuite, jucata de Jennifer Lawrence

Scenaristul Ion Baiesu satirizeaza si ironizeaza cu mult umor caracterul indoielnic al funtionarilor si al vecinilor. Din film nu lipsesc lingaul, dusmanii, informatoarea, cata, barfitoarea, dementa, hoata, amantul, victima, seful, directorii, tinerii indragostiti. Pledoaria despre iubire, onestitate si respect, care incheie filmul, intareste derapajul anterior al personajelor.

Vei regasi in film cu siguranta un vecin, o curioasa sau un "neam prost" care, pretinzand ca te ajuta, vrea sa iti faca viata mai grea.

Hai la film, cu Cristina Cioran: Un film fantasy, ce merita vazut in 3D (Video)

Scris in perioada comunista, 1981, filmul ironizeaza sistemul. Baiesu reuseste prin subtilitati sa blameze acest "trunchi putred" care luase o amploare fara precedent in acea perioada.

Una dintre scenele mele preferate este cea dintre Tamara Buciucianu si Dem Radulescu in fata televizorului, cea in care cei doi se cearta dintr-un nimic care ascunde un lucru mult mai complex.

Foarte putini dintre actorii care joaca in film mai traiesc acum, asa ca pregateste-te pentru nostalgia trecutului.

Stela Popescu starneste rasul cu super personajul ei, o tata de bloc, informatoarea care noteaza si inventeaza, cea care stie tot pentru ca trebuie, iar Dem Radulescu joaca un individ macinat de ganduri, el fiind singurul in contrapunct cu tot ceea ce se intampla in jur, lasandu-i pe toti sa fabuleze pe langa el.

Grabeste-te incet contine unele dintre cele mai reusite secvente din istoria comediei romanesti, interpretarile actorilor fiind memorabile.

Sa nu uitam cine suntem, sa nu uitam de unde venim, ca sa stim incotro ne indreptam!

Ca sa poti avea un viitor sanatos, trebuie sa-ti stii trecutul "glorios".

Imi era dor sa rad asa!

Cristina Cioran

Grabeste- te incet (Romania 1981)

Regia: Geo Saizescu

Scenariul: Ion Baiesu

Distributie:

Dem Radulescu

Stela Popescu

Stefan Mihailescu-Braila

Adriana Schiopu

Vasilica Tastaman

Ileana Stana Ionescu

Matei Alexandru

Tamara Buciuceanu

Sebastian Papaiani

Geo Saizescu

Tania Filip

Stefan Tapalaga

Szobi Cseh

Aurel Giurumia

Mitzura Arghezi

Radu Gheorghe

Nae Lazarescu

Dumitru Rucareanu

Nicu Constantin

Mihai Malaimare

Cornel Vulpe

Marius Pepino

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#O comedie romaneasca de aur, #Grabeste te incet, #comedii romanesti vechi, #filme vechi romanesti, #recomandari timp liber Cristina Cioran , #timp liber