Hai la teatru, cu Cristina Cioran: Bucuresti. Instalatie Umana

Sambata, 18 Iunie 2016, ora 09:49
2780 citiri
Hai la teatru, cu Cristina Cioran: Bucuresti. Instalatie Umana
Foto: Arhiva personala/Cristina Cioran

Ce ne mai place sa ne mai plangem... Ce ne mai place sa dam vina pe altii... Ce ne mai place sa ne uitam in jur si sa spunem ca nu ne intereseaza... Cine esti, tu, Bucuresti?

Nu e chiar asa; fiecare lucru pe care il faci sau nu il faci ajunge sa te reprezinte intr-o oarecare masura. Adica? Adica vine un grup de straini in orasul tau si zice "ce frumos!" e sau "ce dezastru!". Si esti judecat si luat ca atare in functie de ce reprezinti.

Tu simti ca te reprezinta orasul tau? Daca da, da-mi un semn si spune-mi ce iti place, cum reprezinta orasul ceea ce esti tu. Si mergi mai departe si spune-mi de tara ta, cum crezi ca te reprezinta ea.

Bucurestiul ne reprezinta pe toti. Mai ales pe cei care traim in el, pe cei care lucram aici, studiem aici sau vrem sa ne traim viata aici.

Este asa cum il ingrijim, asa cum il construim, asa cum ii permitem sa se dezvolte.

Spatiul care ne place sau pe care il dispretuim, care ne infurie sau care ne face sa radem in hohote.

Capitala, cu toata combinatia trista de gropi si strazi aglomerate, oameni ciudati si oameni frumosi, mirosuri pestilentiale sau de mici prea arsi, capitala are farmecul ei, ne dezvaluie uneori spatii magice.

Spiritul acestui oras, cu contrastele lui violente, cu energia lui adesea debordanta si agresiva, cu umorul sau coroziv, dar si cu candoarea si frumusetea lui surprinzatoare este punctul de pornire al unui spectacol de teatru.

Un spectacol care imbina dansul, muzica, arta, acel spectacol de tip performance, intr-un mixaj original, care reprezinta oglinda fidela si democratica a intalnirii dintre mai multi artisti.

O instalatie teatrala, un spectacol ofensiv, secvential, direct, angajat politic.

"Bucuresti. Instalatie umana" este o oglinda nedistorsionata a tuturor celor care au contribuit la el.

Arata Bucurestiul asa cum il percepe acest grup de artisti, fara a-si propune sa fie "politically correct". Iti arata imaginea unui oras pe care o poti recunoaste sau pe care o poti contesta, dar care, cu siguranta, nu te va lasa indiferent.

O ora in care simti ca faci parte cu adevarat din aceasta "salata de beouf cu influente orientale", o ora pe care ai vrea sa o lungesti si despre care vrei sa vorbesti si prietenilor. O ora pe care o poti petrece, sambata, 18 iunie, de la orele 20.00, la Arcub, Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, in Lipscani 84-90.

"Bucuresti. Instalatie umana"

Un spectacol conceput de: Nicholas Catianis, Irina Craita-Mandra, Andu Dumitrescu, Florin Fieroiu, Ada Gales, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Vlaicu Golcea, Denis Hanganu, Ada Lupu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci, Radu-Alexandru Nica, Ciprian Nicula

Performeri: Nicholas Catianis, Ada Gales, Dumitru Georgescu, Flavia Giurgiu, Denis Hanganu, Ilinca Manolache, Ioana Marchidan, Dana Marineci, Ciprian Nicula

Dramaturgia: Ada Lupu, Florin Fieroiu, Radu-Alexandru Nica

Un spectacol coordonat de Radu-Alexandru Nica, dupa un concept de Florin Fieroiu

Concept si realizare instalatie video/obiect: Andu Dumitrescu

Miscare scenica: Florin Fieroiu

Muzica originala si sound design: Vlaicu Golcea

Asistent regie: Irina Craita-Mandra

Producator: ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti

Iar daca tot ai iesit din casa, poate mergi sa vezi si Bacalaureat, film romanesc premiat la Cannes.

Eveniment Quarterly Report

George Simion îți explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion îți explică ieșirea violentă. „Propagandă rezist. L-am atins pe mână, a început să zbiere că îl agresez”
George Simion a reacționat luni, 2 octombrie, după ieșirea violentă, în care pare că îl bruschează pe un tânăr care îl filma la festivalul „Micul de Aur”. Liderul AUR spune că...
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, după ce a fost prinsă circulând cu viteză: ”Am greșit, dar mă bucur că Poliția Română este la datorie”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost sancționată de polițiști după ce a fost prinsă circulând cu viteză pe un bulevard din Capitală, mai exact cu 27 de kilometri la oră peste...
#Bucuresti Instalatie umana, #piese teatru Bucuresti, #teatru Bucuresti, #recomandari timp liber Cristina Cioran , #timp liber