Premiera mondiala la Concursul International de Vinuri Bucuresti

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 11:23
3867 citiri
Premiera mondiala la Concursul International de Vinuri Bucuresti
Foto: IWCB

Oficiul National al Viei si Produselor Vitivinicole anunta o noua editie a Concursului International de Vinuri Bucuresti (IWCB n.red.), ce se va desfasura in perioada 26-29 mai la Focsani.

Odata cu editia din 2016, IWCB devine primul concurs din lume sub egida Organizatiei Internationale a Viei si Vinului, care nu mai percepe taxe de jurizare pentru vinurile inscrise.

In anul 2015, 27 de tari producatoare de vin au participat la IWCB, probele producatorilor internationali reprezentand 56% din totalul inscrierilor. In anul 2016, organizatorii IWCB sunt optimisti, asteptand in concurs un numar de peste 1.400 de probe, in crestere cu 55% fata de anul precedent.

"Vinul este o resursa imensa. Economica si identitara. Sa il privim din aceasta perspectiva", afirma Catalin Paduraru, CEO IWCB. "IWCB este, fara indoiala, un castig important pentru intreaga comunitate a celor care lucreaza cu vinul, dar si pentru publicul larg.

Mai mult, datorita ratei anuale de crestere de aproximativ 40%, avem incredere ca IWCB poate ajunge una din cele mai importante competitii de profil din lume, atragand astfel atentia asupra tarii noastre", completeaza Catalin Paduraru.

Incepand cu acest an, IWCB devine concurs itinerant, deplasandu-se la fiecare editie intr-o alta zona viticola, iar anul acesta se va desfasura la Focsani, in mijlocul celui mai mare bazin viticol romanesc - Vrancea, oferind astfel posibilitatea juratilor si jurnalistilor straini sa cunoasca aceasta importanta regiune viticola a Romaniei.

Pentru a asigura conformitatea si calitatea produselor inscrise in competitie, organizatorii colaboreaza cu Laboratorul Central pentru Controlul Calitatii si Igienei Vinului din Valea Calugareasca - filiala Focsani. Prin analizarea probelor inainte si dupa concurs de catre aceasta institutie, IWCB ofera o garantie suplimentara asupra relevantei rezultatelor obtinute in urma jurizarilor.

IWCB 2016 va avea 7 comisii de jurizare, fiecare avand in componenta 3 jurati straini si 2 jurati romani.Juratii din strainatate sunt specialisti proveniti din tari cu piete mature sau in crestere, precum: SUA, Germania, Marea Britanie, Polonia, Franta, Moldova, Ungaria, Australia, Slovenia, Grecia, Brazilia, Elvetia, Austria, Danemarca, Spania, Rusia, Serbia, Croatia. Mai mult, trei Masters of Winesi patru detinatori WSET Diploma (Level 4) au raspuns invitatiei IWCB de a face parte din panelul de jurizare si vor adauga expertiza si performanta lor activitatilor de evaluare ale probelor inscrise in concurs.

De asemenea, editia 2016 a IWCB va fi privilegiata si de prezenta in juriu a unui reprezentant oficial al Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Scriitorilor de Vin si de monitorizarea VINOFED (Federatia Marilor Concursuri Internationale de Vinuri n.red.).

Anul acesta, pe langa traditionalele distinctii - Marea Medalie de Aur, Medalia de Aur si Medalia de Argint - au fost create premii care sa recompenseze pe cei implicati in acest domeniu: producatori, vinificatori, presa, comunicatori, parteneri.

IWCB este cel mai important concurs international de vinuri din Europa de Est, fiind organizat la initiativa ONVPV, de catre ASER Wineconsulting, in parteneriat cu Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania (ADAR), sub patronajul OIV, fiind cea de a XIII-a editie recunoscuta de acest for interguvernamental care grupeaza 45 de tari producatoare si consumatoare de vin din lume.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#concurs international vinuri 2016, #concurs international vinuri Romania , #timp liber