Pro Istoria Fest - parade, lupte medievale si concerte

Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 09:52
2191 citiri
Pro Istoria Fest - parade, lupte medievale si concerte

Cel de-al 6-lea eveniment din cadrul festivalului Pro Istoria Fest are loc in acest weekend, la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Participantii sunt asteptati intr-o atmosfera de poveste, creata prin parade, jocuri, lupte medievale si concerte sustinute de artisti indragiti din tara, potrivit unui comunicat al organizatorilor, remis Ziare.com.

"Ca de fiecare data cand Pro Istoria Fest poposeste intr-un loc plin de povesti despre istoria Romaniei, invitam publicul sa simta, chiar si numai pentru 2 zile, spiritul acelor vremuri de demult, in care cetatea juca un rol cheie in viata oamenilor.

Toate activitatile din timpul zilei sunt create in acest sens, pentru a recrea lumea de odinioara, iar seara, legatura cu prezentul este pastrata cu ajutorul celor mai populari artisti ai momentului. Cetatea de Scaun a Sucevei ocupa un loc important in istoria tarii noastre, asa ca ne face placere sa o promovam si noi prin intermediul Pro Istoria Fest", a declarat Zoli Toth, membru al trupei Sistem, presedinte al Asociatiei Star Education - organizator al Pro Istoria Fest.

Programul evenimentului va incepe sambata, la ora 17:00, cu diverse ateliere dedicate copiilor: pictura, cioplit, olarit, dar si manuirea spadei, in timp ce adultii vor fi initiati in aruncarea cu cutitul sau tranta - lupta romaneasca.

Incepand cu ora 18:00, copiii sunt asteptati cu un spectacol de teatru creat pe masura lor: teatrul Zurli. Vor urma Corina si Lala Band, iar seara va fi incheiata de trupa Sistem, urmata de un show de lasere.

Canta Sistem, Antonia, Vunk, Ad-Hoc, Corina si Lala Band

Duminica, va fi o noua zi de ateliere medievale la Suceava, iar, incepand cu ora 18:00, muzica va incepe sa rasune la Cetatea de Scaun a Sucevei. Primii care vor urca pe scena vor fi membrii trupei Ad-Hoc, care au pregatit un recital medieval special. Seara va continua cu Antonia si Vunk. Capul de afis al festivalului, Holograf, va incheia cele doua zile de Pro Istoria Fest, impreuna cu un spectaculos foc de artificii.

Festivalul Pro Istoria Fest, un proiect al Asociatiei Star Education, doreste sa aduca in atentia publicului obiectivele cultural-istorice si turistice aflate pe teritoriul Romaniei, printr-o serie de evenimente culturale si artistice.

Lista evenimentelor din acest an cuprinde Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Golesti, Cetatea Enisala, Sighisoara, Sarmisegetusa, dar si alte 3 cetati incluse deja de anul trecut in circuit: Cetatea Rasnov, Cetatea Poenari si Targoviste. Festivalul a debutat in septembrie 2011 la Curtea Domneasca de la Targoviste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Pro Istoria Fest Suceava, #festival Istoria Fest Suceava, #concerte program Istoria Fest , #timp liber