Relaxare... la peste - Unde poti pescui in afara Bucurestiului

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 08:40
35079 citiri
Relaxare... la peste - Unde poti pescui in afara Bucurestiului
Foto: baltacupeste.ro

Numai pescarii stiu cata relaxare implica o partida de dat la peste pe balta sau pe malul acesteia. Cer cat vezi cu ochii, concert monoton de broaste... In rest, liniste.

Privirea tintuita pe luciul apei, pentru a nu pierde momentul cand pestele "trage" e, zic unii, cel mai bun calmant. Te goleste de toata energia negativa a orasului pe care l-ai lasat in urma.

Daca printre hobby-urile tale nu se regaseste deocamdata pescuitul, ar fi pacat sa nu incerci macar o data o astfel de activitate, mai ales daca printre cunostintele tale se afla si oameni care au deja ustensilele lor, din care iti pot imprumuta si tie.

Mai dificil e sa gasesti un loc unde sa-ti asezi scaunul pliant, insa nu imposibil. Pe forumurile de specialitate, pescarii sunt darnici cu sugestiile, parerile fiind adesea puternic sustinute.

Preturi de la 45 de lei

Unii zic ca e musai sa mergi la Peris (unde poti prinde crap, ten, caras, salau - cantitatea de peste ce se poate retine fiind de 7 kg), altii ca la Moara Vlasiei (pentru crap, somn, stiuca, caras) ori la Cernica, Dridu, Frunzanesti 1, Tataru (50 lei, in intervalul 06.00 - 18.00), Valea Argovei (taxa fiind de 80 lei, cu retinete 3 bucati peste 40 cm).

Daca ai mai mult timp la dispozitie, poti merge pe balta Mihailesti, la 80 de km de Capitala, pe drumul spre Buzau. Te poti intoarce acasa cu caras din belsug, crap romanesc si mai rar salau si biban. Taxa de pescuit pentru 24 de ore este de 80 de lei (cu 5 lansete), putandu-se retine 5 kg de caras si 3 pesti mari de peste 2 kg fiecare. In zona sunt si casute, cazarea fiind de 70 de lei pe noapte.

Despre balta denumita Bila 1, unde ajungi dupa ce parcurgi 50 de kilometri, iesind prin Rahova, numai de bine, daca treci peste impedimentul lipsei de vegetatie de pe mal. Se poate prinde caras, cteno, somn, novac si crap romanesc.

Alte sugestii sunt Frasinet, la circa 40 de km de Bucuresti, si lacul Buturugeni-Magura, unde se poate prinde ten, caras, crap, fitofag si mreana, insa nu noaptea, cand e interzis pescuitul.

Mai e si varianta numita Laguna Verde, situata la numai 15 km de Bucuresti, in comuna Balotesti-Fieni, potrivita atat pentru amatori, cat si pentru profesionisti. Locul e ideal si pentru o zi de relaxare in familie sau cu grupul de prieteni. Se poate da la crap, cteno, caras, somn, salau, stiuca, novac si nu numai.

Se pot inchiria pontoane, casute, foisoare, vile cu 3 camere, toate fiind situate pe marginea lacului.

Tariful pentru pescuit e acelasi pe timp de noapte si zi, 12 ore costand 80 de lei, pret valabil pentru pescar si insotitor. O a treia persoana trebuie sa plateasca o taxa de agrement de 10 lei pentru 12 ore.

Un alt complex unde se poate pescui recreativ sau pur si simplu sta in natura este Complexul de agrement Belvedere, amplasat in comuna Clinceni, foarte aproape de Bucuresti. Cei care nu vor sa pescuiasca se pot bucura de plaja cu nisip de pe malul lacului, de plimbari cu ambarcatiuni nautice, de piscina cu bar launge, bar pe plaja, teren de tenis si fotbal cu nocturna. Exista aici si cateva camere de inchiriat, cu vedere la lac, dotate cu aer conditionat si TV, numai bune sa consoleze ghinionul pescarilor.

Pescuitul de zi se practica de luni pana duminica, intre orele 06.00 - 20.00, iar taxa este de 45 lei. Pescuitul de noapte este permis doar in intervalul vineri - duminica si este conditionat de achitarea obligatorie a zilei urmatoare. In acest caz, taxa este de 90 lei, perioada de timp in care poti da la peste fiind 18.00 - 18.00.

Pe balta din Clinceni, aflata la doar 5 km de Bucuresti, se poate pescui cu 3 scule (undite/lansete), fiind permise doar monturi cu un singur carlig si cu posibilitatea eliberarii plumbului sau naditorului in cazul ruperii firului principal. Este permisa nadirea si plantarea cu navomodelul fara taxa suplimentara. Se poate retine pestele, nu insa si cirotanul sau salonta mai mici de 0,5 kg.

Pescuit gratuit daca pestele are peste 10 kilograme

Pentru a pescui pe balta Candeasca, in comuna Belciugatele, la 30 de kilometri de Bucuresti, unde se poate prinde casar si crap, e nevoie de achitarea unei taxe de 60 de lei pentru 12 ore.

La Lac 2 Bunget Bratesti, la 60 de km de Bucuresti, este permis, in schimbul unei taxe de 100 lei/12 ore, pescuitul sportiv. Se poate prinde crap, cteno, caras, cu mentiunea ca se retine 6 kg crap si cteno, iar din caras 5 kg. Aici, pestele de peste 10 kilograme se elibereaza, iar pescarul primeste o sedinta gratuita.

Se poate pescui (insa nu la bomba), ziua, intre 06:00 - 18:00 si in timpul noptii intre orele 18:00 - 06:00. Scaldatul e interzis, la fel si muzica la volum mare, asa ca relaxarea intra in pret.

In Pescarium Corbeanca, in comuna cu acelasi nume, la 15 km de Capitala, se poate prinde crap, ten, somn, novac, caras. Se achita o taxa de 80 lei (12 ore, cu retinere de 5 kg de peste) sau de 100 lei, ce include si inchirierea pontonului.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#pescuit langa Bucuresti preturi, #pescuit afara Capitalei taxa, #balti pescuit Bucuresti, #pescuit Bucuresti tarife , #timp liber