Salonul Calului - evenimentul anului pentru echitatia din Romania

Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 22:30
2726 citiri
Salonul Calului - evenimentul anului pentru echitatia din Romania

A treia editie a Salonului Calului - Salon du Cheval, eveniment anual dedicat tuturor activitatilor sportive, de divertisment si de show ecvestru din Romania, devine evenimentul consacrat al anului pentru sportul echitatiei.

Evenimentul reia dubla formula consacrata la primele doua editii, insa propune in premiera doua zile de spectacol ecvestru in week-end-ul 27-28 septembrie si un maraton competitional dedicat disciplinelor echitatiei, concursuri nationale si internationale de echitatie de inalt nivel ce se vor desfasura in perioada 29 septembrie -5 octombrie.

Editia din aceste an a Salonului Calului a pregatit un impresionant program de spectacol ecvestru: parade, acrobatii, voltije, "Pas de deux" - dans ecvestru, dresaj, dresaj sportiv pe muzica, cascadorii, demonstratii de ponei cu copii, proba sportiva "Ride & drive", unde masinile si caii se intrec in viteza si frumusete, concursul cu premii "Cel mai frumos costum retro de la hipodrom", Cupa Salonul Calului etc.

Agenda include si cateva programe in premiera: demonstratie ecvestra si moto sau spectaculosul "Sut si gooooool!...din sa!" - meci de polo calare, curse de trap si de galop, demonstratie de atelaje in nocturna, demonstratii Gighit etc.

In perioada 29 septembrie-5 octombrie, partea competitionala a Salonului Calului ridica semnificativ standardele sportive ale echitatiei din Romania, prin Concursul international de sarituri peste obstacole acreditat FEI CSI*, dar si prin circuitele VIP Tour, Bronze Tour, Silver Tour, Gold Tour.

De asemenea, se va da startul unui concurs devenit traditional: Concursul international de sarituri peste obstacole Marele Premiu al Municipiului Bucuresti - Bucharest Grand Prix, aflat la a patra editie consecutiva.

La startul modulului competitional si-au anuntat prezenta in jur de 100 de cai din tara si din Europa, dar si specialisti de prestigiu precum arbitrul international Gilbert Remy (Luxemburg), un vechi sustinator al Salonului Calului.

In perioada 29 septembrie-1 octombrie, clubul va gazdui un modul intermediar dedicat prezentarilor de cai si de produse ecvestre specifice, precum si pregatirilor pentru primirea sportivilor internationali.

Organizat de clubul de echitatie Equestria din Tancabesti (Snagov), Salonul Calului si-a propus sa consacre in Romania un model ce are tema de inspiratie faimosul Salon du Cheval din Paris.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...