Targul de Craciun al Capitalei s-a deschis La Universitate - Sunt anuntate mai multe concerte

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 21:15
5155 citiri
Targul de Craciun al Capitalei s-a deschis La Universitate - Sunt anuntate mai multe concerte
Foto: Arhiva/Ziare.com

Bucharest Christmas Market s-a deschis, vineri, in Piata Universitatii, oferta sa fiind foarte variata - de la dulciuri si alte bunatati culinare pana la bijuterii, decoratiuni si ornamente specifice Sarbatorilor de iarna, de la eveniment fiind nelipsite spectacolele si concertele.

Peste 10.000 de beculete impodobesc arcadele Targului de Craciun, 200 de instalatii cu cate 100 de becuri decoreaza cele 60 de casute amplasate in piata, iar nu mai putin de 20.000 de beculete sunt menite sa asigure iluminarea bradului traditional de Craciun, inalt de 15 metri.

Timp de o luna, intre orele 11.00 - 22.00, comerciantii din intreaga tara ii asteapta pe vizitatori cu produse care mai de care mai tentante, printre care se numara dulceturi, miere, siropuri, vin, ceramica pictata, icoane, masti traditionale, jucarii din lemn, instrumente muzicale si bijuterii.

Cea mai frumoasa casuta din targ va fi premiata. In perioada 18-22 decembrie bucurestenii vor putea alege prin vot, la fata locului, cel mai frumos decor, produsele preferate, dar si cea mai calduroasa servire, intrand astfel in cursa pentru premiile zilnice oferite de organizatori.

19 seri de iarna din cadrul Bucharest Christmas Market sunt dedicate unui program artistic sustinut de trupe si artisti de renume, ansambluri, grupuri de copii si de colindatori, coruri orchestre si fanfare. Bere Gratis, Iris si Cristi Minculescu, Pheonix, Fuego, Hara, Paula Seling, Firma, Coma, Moonlight Breakfast, Smiley, El Negro, Antonia, Holograf, Tapinarii, Trooper, Taxi, Mircea Vintila, Emric Imre, Ducu Bertzi, Provincialii, Narcisa Suciu, Pepe, Proconsul, Delia, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Directia 5, Loredana, Corul de copii Allegretto, Corul Divina Armonia, Corul Radio, Spirit Vienna Orchestra sunt doar cateva dintre numele care vor urca pe scena din Piata Universitatii.

Municipalitatea a transmis programul artistic de vineri pana pe 27 decembrie in legatura cu care a precizat ca poate suferi modificari.

Targurile de Craciun din Europa, pazite de politie de teama teroristilor

De Ziua Nationala a Romaniei, in intervalul orar 17.00 - 22.00, vor face deliciul publicului Orchestra Nationala "Valahia", dirijor Marius Zorila si Tulnicarese Moasele din Campeni, Sofia Vicoveanca, Scoala de dans romanesc Larisa si Marin Barbu, Lavinia Goste, Grupul Vocal "Acapella" - condus de George Miron, Orchestra Nationala "Valahia", dirijor Marius Zorila, Traian si Valeria Ilea, Laura Lavric, Florentina si Petre Giurgi, Grupul vocal barbatesc "Burnasul" din Teleorman, Veta Biris si Dinu Iancu Salajanu.

In cea de-a doua zi de Craciun - 26 decembrie - programul artistic va fi sustinut in intervalul 18.00 - 21.40 de Pepe, Proconsul, Calin Geambasu Band, Delia & Band, iar pe 27 decembrie, intre orele 18.00 - 22.00, de Luminita Anghel, Marcel Pavel, Directia 5 cu Alinca, respectiv Loredana & Agurida.

"Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun!..." este mesajul pentru toti cei care vor sa vina in ajutorul unor copii aflati in dificultate. Aceasta campanie umanitara incurajeaza oamenii sa doneze carti si jucarii.

Inscris in reteaua celor mai importante targuri de Craciun din Europa, evenimentul este dedicat tuturor categoriilor de public.

Spre deosebire de alti ani targul nu a mai fost deschis de primarul general al Capitalei. De asemenea, la eveniment nu au fost prezente persoane din conducerea municipalitatii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#targ Craciun Universitate, #evenimente Craciun Bucuresti, #evenimente gratuite Bucuresti, #concerte gratuite Craciun, #concerte gratuite Capitala , #timp liber