Femeie infectată cu West Nile, internată de urgență la Iași. Medic: ”A avut atacuri de panică”

Vineri, 16 Septembrie 2022, ora 11:47
1753 citiri
Femeie infectată cu West Nile, internată de urgență la Iași. Medic: ”A avut atacuri de panică”
Pacientă pe patul de spital FOTO: Pixabay.com

Medicii de la Spitalul Sfânta Parascheva din Iași tratează o pacientă de 48 de ani care a fost adusă cu ambulanța după ce a căzut din picioare în timp culegea strugurii. În urma analizelor s-a stabilit că femeia este infectată cu virusul West Nile. Este al treilea caz din acest an, la Iași.

Inițial aceasta a fost dusă la Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași cu suspiciune de atac vascular cerebral. Însă medicii de acolo au descoperit, că problema era din altă cauză.

Astfel a fost trimisă la Spitalul de Boli Infecțioase.

”Pacienta prezenta la evaluarea clinică febră 38 grade C, cefalee, vertij și vărsături.

Echipa medicală a procedat la efectuarea puncției lombare care a confirmat un diagnostic inițial de meninigită pentru care s-a initiat imediat tratamentul: antibioterapie și antiedematoase cerebrale.

Date fiind simptomele pacientei, medicii nostri au efectuat toate analizele în cadrul Laboratorului de Analize Medicale care functioneaza în cadrul spitalului, analize necesare pentru a realiza diagnosticul diferential (de a exclude orice alta patologie). În urma anamnezei (discuțiilor purtate cu pacienta) acesta a comunicat că suferă de o afecțiune gastrică și un sindron anxios pentru care se afla în tratament.

Analizele medicale au confirmat prezenta virusului West Nile. Menționăm că simptomele îmbolnăvirii cu acest virus se pot confunda cu cele ale unei viroze respiratorii dar pot provoca și meningită ca în cazul pacientei noastre. Aceasta ne-a mai povestit că prezenta o astenie fizică marcată (oboseala) și cefalee (durere de cap) simptome care persistau de aproape o săptămână”, a transmis dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Sf. Parascheva din Iași.

În prezent, pacienta se află sub tratament simptomatic și specific pentru infecția cu virus West Nile și, potrivit medicului, beneficiază de tot suportul emoțional și psihologic de care are nevoie deoarece a prezentat atacuri de panică, insomnii și se confruntă în continuare cu acest sindrom anxios care probabil s-a accentuat pe fondul situației medicale.

”Simptomele specifice infectării cu West Nile s-au ameliorat, în plus medicul curant discută permanent cu pacienta pentru a o liniști, un lucru esential pentru evoluția favorabilă a acestia.

Pacienta va rămâne internată sub observație medicală multidisciplinară până când analizele și starea sa de sănătate vor permite externarea acesteia”, a mai spus dr. Florin Roșu.

Medicul a mai transmis că anul acesta au fost trei cazuri de infectare cu virusul West Nile tratate la Spitalul Sf. Parascheva din Iași.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#west nile, #pacienta internata, #meningita, #spitalul sf parascheva iasi, #Dr Florin Rosu , #sanatate