Whatsapp scade limita de vârstă a utilizatorilor. De când vor putea copiii utiliza aplicația de mesagerie

Vineri, 12 Aprilie 2024, ora 15:00
1193 citiri
Whatsapp scade limita de vârstă a utilizatorilor. De când vor putea copiii utiliza aplicația de mesagerie
Aplicația Whatsapp FOTO / Pixabay

O decizia controversată a Meta a intrat în vigoare miercuri, 10 aprilie. Whatsapp a scăzut limita de vârstă a utilizatorilor, sub pragul de 16 ani, impus la nivel european în urmă cu 6 ani. Decizia vizează atât Uniunea Europeană, cât și Marea Britanie.

Asociațiile pentru protecția copiilor protestează la măsura Whatsapp, anunțată încă din luna februarie, de a reduce vârsta minimă de utilizare de la 16 la 13 ani. Meta este acuzată că prioritizează profitul mai mult decât siguranța copiilor.

Vârsta minimă de utilizare a Whatsapp la nivel mondial a rămas la 13 ani în 2018, când legislația europeană GDPR a impus creșterea ei la 16 ani. Acum, compania asigură părinții că a îmbunătățit securitatea aplicației pentru minori, dar măsura continuă să fie criticată, scrie The Guardian.

„Reducerea vârstei de utilizare a platformei sugerează că aceasta ar fi sigură pentru copii. Dar profesorii, părinții și experții sunt de o părere complet diferită. Ne-am săturat ca giganții din tehnologie să pună profitul înainte protejării copiilor”, a declarat un reprezentant al grupului Smartphone Free Childhood (Copilărie fără smartphone).

Meta va începe curând testarea unui funcții pe Instagram, cu rol de protecție a tinerilor de abuzul imaginilor intime. Opțiunea activată automat pentru utilizatorii sub 18 ani, va estompa imaginile care ar putea conține nuditate, alături de o opțiune de blocare a utilizatorului care a trimis mesajul și de a raporta discuția.

Quarterly Report - Editia 4

Telefoanele pe care WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 iunie
Telefoanele pe care WhatsApp nu va mai funcționa de la 1 iunie
Începând cu 1 iunie 2024, mai multe modele de smartphone-uri populare în România vor rămâne fără suport pentru WhatsApp, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie. WhatsApp va...
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp anunță noi funcții importante pe platforma sa de mesagerie
WhatsApp a adăugat o nouă funcționalitate prin care utilizatorii pot seta mesaje de status în formă audio, cu o durată maximă de 60 de secunde. Această opțiune este disponibilă pentru...
#WhatsApp, #siguranta copii online, #protectia minorilor, #GDPR protectia datelor , #WhatsApp